avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Obligatii la tva contribuabili inactivi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Obligatii la tva contribuabili inactivi

Contribuabilii, persoane impozabile stabilite în România, platitori de tva declaraţi inactivi ,ce obligatii au privind TVA aferent stocului de marfa - trebuie sa platesca (sa restituie pentru la vremea respectiva a fost dedus )
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:36, 20 Octombrie 2016
Norme Cod fiscal:

(9) În cazul persoanelor impozabile a căror înregistrare în scopuri de TVA a fost anulată de organele fiscale competente, conform art. 316 alin. (11) lit. a) - e) și h) din Codul fiscal, nu se fac ajustări ale taxei aferente serviciilor neutilizate, bunurilor de natura stocurilor, activelor corporale fixe în curs de execuție, prevăzute la alin. (1), fiind supuse obligației de plată a TVA colectate conform art. 11 alin. (6) și (8) din Codul fiscal.

Cod fiscal:

Art. 316. (11) Organele fiscale competente anulează înregistrarea unei persoane în scopuri de TVA, conform prezentului articol:

a) dacă este declarată inactivă conform prevederilor Codului de procedură fiscală, de la data declarării ca inactivă;


Si asta pt ca aveti obligatia colectarii de TVA conform art. 11 Cod fiscal.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea din oficiu a inreg in scopuri de tva feliciagl feliciagl Buna ziua! Am o firma platitoare de tva care si-a suspendat activitatea la reg com, am primit o decizie de la finante prin care mi se comunica ca firmei mele ... (vezi toată discuția)
Neplatitoare de tva, depundere d300 in zero anamaria88 anamaria88 Am o firma care nu a avut activitate o perioada de timp si cei de la anaf ne-au trecut din oficiu pentru depunere in zero a D300, de la platitor de tva la ... (vezi toată discuția)
Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? OanaLH OanaLH Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? Nu am inteles exact daca fac ajustare doar pt mijloace fixe ... (vezi toată discuția)