Daca in contractul de munca pe perioada determinata de 60 de zile exista specificatia (la capitolul "Alte clauze" ) ca perioada de proba este de 30 de zile calendaristice inseamna ca angajatului respectiv i se poate inchide contractul dupa 30 de zile pe motiv de necorespundere profesionala?
Multumesc!
Ba da. Nulitatea acelui act additional, al doilea, merge invocate si daca / dupa ce vi se inceteaza contractual pe baza celei de-a doua perioada de proba.
Eu recomand asteptarea vigilenta. Si in general vigilenta privind pe acet angajator, si pe viitor.
Asa cred si eu ca pot actiona si dupa ce se desface CIM cu:
Art. 268 (1) Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:
a) in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care a fost comunicata decizia unilaterala a
angajatorului referitoare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea
contractului individual de munca;
Pentru ca pot invoca ca incetarea CIM s-a facut ilegal :in baza unei prevederi care nu respecta legea(doua perioade de proba),
Altfel inseamna moarte subita fara posibilitate de reactie
Nulitatea unei clauze din c.i.m. este o situatie si se poate invoca pe întreaga perioadă în care contractul respectiv se aplică, iar contestarea deciziei de incetare este o alta situatie si care are doua termene de exercitare :
- în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară
- măsurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani, pot fi contestate în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă.
Corect, ma refer la a doua sitatie in care mi se desface CIM in timpul celei de a doua perioade de proba(ipotetic vorbind)
Voi contesta desfacerea unilaterala a CIM in termen de 45 de zile pentru ca se va face(ipotetic) (sper ca nu se va face) in baza unui act aditional care nu respecta legea in vigoare.
Este rational ce spun acum?
Demisia la zi
raducrisa
Daca mi-am dat demisia la zi fara sa tin cont de perioada de preaviz si directorul nu isi pune nici o rezolutie pe ea, eu ce trebuie sa fac? Inceteaza ... (vezi toată discuția)