avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata CO dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata CO dupa demisie

Buna ziua!Daca eu mi-am dat demisia de la fostul loc de munca in data de 23.09,am fost in preaviz pana pe data de 3.10 si urmand sa primesc salariu in data de 20.10.Mai trebuie sa-mi plateasca si 17 zile de Co.Azi am sunat la firma si mi-au spus ca imi va intra salariul pe luna septemprie si ptr ca mai am si zile lucrate din octombrie ,luna viitoare mi se vor plati zilele acelea muncita si co.Legal nu trebuie sa imi plateasca acum pe 20 tot ce aveau de platit,fiind lichidarea?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 20 Octombrie 2016
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

Asadar, pentru luna octombrie plata se face in noiembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetare cim in perioada de proba pavel_elena pavel_elena Buna ziua, M-am angajat la o firma. In perioada de proba, am decis că nu mă integrez in acea firma și mi-am depus demisia ( de fapt o notificare) prin ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am și eu o intrebare, va rog frumos:maine împlinesc ... Dumia Dumia Bună seara! Am și eu o intrebare, va rog frumos:Maine împlinesc ultima zi din preavizul de lichidare, nu este legal ca și mâine sa îmi facă lichidarea ... (vezi toată discuția)