avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... larna fara caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

larna fara caldura

Buna ziua!

Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, refuza sa plateasca caldura de la tevile ce trec prin apartament deoarece veneau facturi de 150 lei/luna si desi in contractul individual, daca nu se achita 3 facturi consecutive, au drept de debransare, pt restantieri, n-o fac. Ce pot face eu ca bun platnic si mentionez faptul ca am si un copil sugar?!
edyeduardo2004 a scris:


nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, refuza sa plateasca caldura de la tevile ce trec prin apartament


Cine nu furnizeaza agent termic ,furnizorul de utilitati,sau asociatia de proprietari pentru a stopa majorarea debitului si a obliga restantierii sa achite debitele acumulate a inteles sa sisteze provizoriu furnizarea caldurii?
Este esential aspectul referitor la persoana care nu furnizeaza agent termic,deoarece utilitatile la imobilele de locuit in comun,legal pot fi sistate numai in anumite conditii

Daca vecinii cu CT platesc 150 lei/luna caldura peretilor comuni, intrebarea este cit plateste un apt. fara CT? Citi au CT in bloc?
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2015
ContSters371153, utilizator
furnizorul

150 a venit in februarie la ap cu 3 camere, doar tevile ce trec prin casa, eu, fara centrala am platit 500 lei
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2015
Adriantot, moderator
edyeduardo2004 a scris:

doar tevile ce trec prin casa, eu, fara centrala am platit 500 lei


Sigur tevile ce trec prin apt. celor cu CT sint izolate si nu se bucura de agentul termic comun. La pres. de asoc. sa se intrebe care este procentul repartizat din consumul lunar de agent termic pentru cei cu CT.
Daca procentul este mare ( mai mult ca sigur asa sta situatia) atunci cei fara CT ar trebui sa ceara sa fie micsorat. Astfel, cei cu CT platesc mai putin si diferenta este transmisa in nota de consum al celor fara CT.
izolate sau nu, toata lumea plateste in functie de suprafata ap

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu caldura... adry. adry. Este normal ca fiind debransata de la caldura, sa platesc totusi ceva doar pentru ca trec niste tevi prin apartament; in plus, am izolat peretii pe interior si ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)