avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Data de depunere si plata impozit micro
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Data de depunere si plata impozit micro

Buna ziua,

Daca termenul de depunere al Declaratiei pentru micro este 25.10, plata impozitului pana cand se face? Tot pana in 25?Sau dupa 25?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:34, 22 Octombrie 2016
Buna dimineata.
Termen de plata: 25 ale lunii.
Buna dimineata!
In cazul unei microintreprinderi in trimestrul 3 are 2 angajati cu norma intreaga si unul cu1 ora pe zi. In data de 19 septembrie pleaca un angajatnorma intreaga. Ce procentva palti la impozit micro- 1% sau 2%?
Multumesc! O zi frumoasa1
In Codul fiscal avem:



ART. 51 - Cotele de impozitare

(1) Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor sunt:
a) 1% pentru microîntreprinderile care au peste 2 salariați, inclusiv;
b) 2% pentru microîntreprinderile care au un salariat;
c) 3% pentru microîntreprinderile care nu au salariați.

[...]

(5) În cazul în care, în cursul anului fiscal, numărul de salariați se modifică, cotele de impozitare prevăzute la alin. (1) se aplică în mod corespunzător, începând cu trimestrul în care s-a efectuat modificarea, potrivit legii. Pentru microîntreprinderile care au un salariat, respectiv 2 salariați și care aplică cotele de impozitare prevăzute la alin. (1) lit. a) și b), al căror raport de muncă încetează, condiția referitoare la numărul de salariați se consideră îndeplinită dacă în cursul aceluiași trimestru sunt angajați noi salariați.



Va plati 2% pentru ca nu a fost angajat un nou salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon microintreprindere felisana felisana Buna ziua! Firma a devenit microintreprindere cu 01.02.2013. Pentru depasirea plafonului de 65.000 euro se iau in calcul veniturile din perioada ian 2013 - ... (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere trim iv 2021 ionela11 ionela11 Buna ziua, Intrebare daca o microintreprindere are doi angajati din luna decembrie 2021 cu cate jumatate de norma fiecare cand declara impozitul micro in ... (vezi toată discuția)
Declaratie pentru impozit pe profit adrianasef adrianasef Buna ziua Va rog sa imi spuneti cum se depun declaratiile pentru impozitul pe profit pt anul 2013. Se depune declaratia 100 pt trim IV? Sau se depune doar ... (vezi toată discuția)