avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Trecere autoturism de pe PFA la persoana fizica
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Trecere autoturism de pe PFA la persoana fizica

Bunar ziua. PFA a fost dizolvat in 2013. In 2014 , 2015 si 2016 am primit somatii de plata a impozitului auto. L-am platit . Doresc sa schimb proprietarul auto din PFA in pf. Cum pot proceda. Multumesc
Cel mai recent răspuns: FLOREA NICUSOR , utilizator 10:47, 18 Iunie 2025
In baza actelor de radiere a PFA, inregistrati si inmatriculati masina pe persoana fizica. De ce n-ati facut-o in 2013?
=D>Multumesc pentru raspuns.
Nu am facut acest lucru deoarece fiica mea (de ea este vorba) a plecat in strainatate. Abia acum a revenit .
Bună ziua
Am un autoturism achiziționat pe PFA in 2023 cu suma de 24000 euro,
Am făcut amortizare doi ani de aproape 5000 de euro pe an.
Acum vreau să închid PFA-ul, dar înainte să trec autoturismul pe persoană fizică.
Cum pot proceda să ies cel mai ieftin dar și cel mai sigur?
Care ar fi suma pentru care ar trebui să fac factura?
Este vorba de un autoturism Toyota C-HR 2021.
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2025
FLOREA NICUSOR, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare autoturism de la pfa la persoană fizică Melba22 Melba22 Vânzare autoturism de la PFA la persoană fizică Am un PFA (taxi) , doresc să închid PFA-ul, iar mașina să o trec de pe PFA pe persoană fizică, să ... (vezi toată discuția)
Autoturism inregistrat pe pfa - cum il trec pe numele meu, dupa radierea pfa? cris_nedelcovici cris_nedelcovici Buna ziua, in anul 2008 am cumparat au autoturism pe PFA. In anul 2013 am desfiintat PFA. Impozitul pe 2013 l-am platit. Ce trrebuie sa fac pentru trece ... (vezi toată discuția)
As dori sa scot autoturismul din patrimoniul pfa-ului. alex_mihai1124 alex_mihai1124 Buna ziua! Am un contract de credit auto luat pe PFA si intentionez ca la finalul acestui an sa il platesc integral anticipat ca sa scap de grija lui. In ... (vezi toată discuția)