avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari are dreptul sa foloseasca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari are dreptul sa foloseasca proprietatea comuna ?

Sau trebuie sa se limiteye la prevederile legii 230 / 2007 , adica sa gestioneye si sa administreye proprietatea comuna .
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
albuemanoil, utilizator
Cel mai recent răspuns: albuemanoil , utilizator 13:03, 25 Octombrie 2016
niciunde in art. 39 din legea 230/ 2007 nu spune ca A P poate folosi gratis proprietatea altora , adica proprietatea comuna . acum depinde ce scrie in acordul dvs de asociere si in statutul asociatiei dvs. trebuie avut in vedere ca banii obtinuti din gestionarea si administrarea proprietatii comune care apartine unui grup de proprietari sa revina numai proprietarilor din acel grup nu si altora din afara acestui grup.I
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
albuemanoil, utilizator
albuemanoil a scris:
Asociatia de proprietari are dreptul sa foloseasca proprietatea comuna ?

Cu scuze dar eu nu inteleg la ce va referiti. Concret desprece proprietate comuna discutati? In proprietatea comuna sunt multe: subsolul, terasele, peretii exteriori, casa scarii, uscatoarele, instalatiile de apa, de gaz, liftul....
Despre care din acestea spuneti ca ar avea sau nu dreptul sa le foloseasaca asociatia de proprietari?
Apoi asociatia de proprietari este a proprietarilor, este constituita prin unirea acestora, prin vointa lor... Asociatia este formati din proprietarii membri ai asociatiei. Asa ca proprietatea comuna este comuna. Gestionarea, intretinerea, exploatarea, folosirea conform legii a partilor comune dintr-o asociatie, sunt in sarcina asociatiei. Nu numai ca asociatia (formata din proprietari) are dreptul dar are obligatia sa gestioneze aceste parti comune.
Spuneti ceva concret si poate ne lamurim.


intre termenii GESTIONARE , ADMINISTRARE pe de o parte si cel de FOLOSIRE pe de alta parte exista o diferenta ! Suntem de acord ? Prin proprietate comuna inteleg tot ceea ce este mentionat in ACORDUL DE ASOCIERE cu acest atribut .
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
albuemanoil, utilizator
In acordul nostru de asociere nu am mentionat nimic concret ca proprietate comuna.
Totusi, eu va rog, spuneti-ne concret ce ati patit, ce vi s-a intamplat si la ce parte comuna va referiti.
Generalizand, asa cum faceti dumneavoastra, nu o sa ne lamurim niciodata.
In ceea ce priveste folosirea, una este casa scarii ori liftul si cu totul altceva un uscator, de exemplu.
Faceti-va mila de noi si nu ne mai chinuiti. Incercam sa raspundem cat mai aplicat si in conformitate cu legislatia dar daca nu avem elemente concrete discutam doar discutii, in timp ce am putea sa ne folosim timpul, spatiul de pe forum si energia in alte scopuri.
cred ca intrebarea mea este foarte CLARA : PROPRIETATEA COMUNA poate fi folosita de A P ? Este posibil sa existe PROPRIETATE COMUNA care poate fi folosita de A P si P C care nu poate fi folosita de A P ? Insa mesajul dvs mai naste o nedumerire ! Proprietatea comuna nu este cea consfintita de proprietarii care se asociaza , prin vointa lor , in ACORDUL DE ASOCIERE ? Ce gestioneaza si administreaza A P ? Proprietatea comuna consfintita de proprietari in acordul lor de asociere sau ceea ce trece prin mintea presedintelui si administratorului de A P ?
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
albuemanoil, utilizator

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Chirii spatii comune locatari gekura gekura 1. Va rog sa imi transmiteti daca un bloc ale carui locatari sunt intr-o asociatie de locatari formata din mai multe blocuri inchiriaza un spatiu comun, de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de libera asociere (constitutional) se respecta in romania? ContSters184021 ContSters184021 Dupa desfiintarea C.A.P.-urilor si reconstituirea prin titlurilor a proprietatilor individuale asupra terenurilor, apare Legea 230/2007 (a asociatiilor de ... (vezi toată discuția)