avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura:Da sau Nu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura:Da sau Nu

Buna ziua!Am un copil minor rezultat dintr-o casatorie anterioara , in varsta de 14 ani. In sentinta civila definitiva ,s-a mentionat ca , minorul, imi este incredintat spre crestere si educare deoarece tatal biologic, a renuntat la orice fel de pretentii asupra copilului. Intrebarea mea este :mai am nevoie de procura de la el ,in cazul in care vreau sa plec din tara cu minorul? Mentionez ca am intentat si o plangere pentru neplata pensiei alimentare (timp de 6 ani) . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:20, 24 Octombrie 2016
Daca va e incredintat spre crestere si educare, nu aveti nevoie de acordul tatalui pt a iesi din tara cu copilul.
Multumesc frumos pentru confirmare.
Nu este necesar acordul fostului sot, in vederea deplasarii in strainatate, cu minorul.

De asemenea, nici atunci cand este necesar a fi emis pasaportul individaul pentru minor nu este necesar acordul notarial al fostului sot.


Declaratia consimtamant este data, pe cale notaria,atunci cand autoritatea parinteasca este exercitata in comun, de ambii parinti.


Dumneavoastra exercitati singura autoritatea parinteasca.


Asadar, dumneavoastra, in calitate de parinte custodian, luati singura decizilile majore din viata copilului.



Succes.


Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)
Custodie Ramonaghita Ramonaghita Dacă sunt divortata si am custodia copilului dar cu autoritate comună mă pot stabili in altă țară cu acesta dacă tatăl nu este de acord ? (vezi toată discuția)
Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)