avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament de ordine interioara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament de ordine interioara

Buna ziua,
Am rugaminte a sa imi spuneti daca Roi-ul trebuie inregistrat la ITM sau pot lua un model de pe internet si sa il implementez ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 11 Martie 2013
Nu..n.Regulamentul de ordine interioara nu se inregistreaza la ITM.
Reulamentul intern este un act juridic al angajatorului, elaborat cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor, prin care se stabilesc o serie de reguli, aplicabile la locul de munca..
Prin urmare,RI fiind rolul negocierii patronat-sindicat sau patronat-reprezentanti ai oameniulor muncii ditr-o anumita unitate nu se poate reduce la accesarea unui model pe Internet si apoi implementarea lui.
Codul muncii prevede care sunt categoriile de dispozitii pe care RI trebuie sa le contina in mod obligatoriu.
,
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic
AdiStanica a scris:

Prin urmare,RI fiind rolul negocierii patronat-sindicat sau patronat-reprezentanti ai oameniulor muncii ditr-o anumita unitate


Unde se prevede in lege ca RI se negociaza cu sindicatul sau reprezentantii salariatilor???

@mihayu2004

RI nu se inregistreaza la ITM. Puteti gasi modele pe acest forum pe care sa le adaptati la specificul activitatii dvs. apeland functia cautare.

1. Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz. Consultarea salariatilor, cu ocazia elaborarii regulamentului intern de catre angajator, este facultativa, lipsa consultarii neatragand nevalabilitatea regulamentului.

2. Regulamentul Intern nu se depune spre vizare/inregistrare la ITM , dar este un document cerut de catre ITM cand vine in control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul intern Anca1011 Anca1011 Cum se procedeaza in ceea ce priveste Regulamentul Intern in cadrul unei societatati?Se reinoieste la o anumita perioada?Trebuie inregistrat la ITM? Va ... (vezi toată discuția)
Regulamentul intern LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Vreau sa stiu daca prevederile din Regulamentul intern trebuiesc negociate cu reprezentantii salariatilor, sau sunt stabilite exclusiv de angajator si ... (vezi toată discuția)
Regulament intern ddianna ddianna Buna ziua, Conform Codului Muncii, Regulamentul intern se intocmeste cu consultarea sindicatelor. In cazul in care angajatorul nu este de acord cu propunerile ... (vezi toată discuția)