avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regulamentul intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regulamentul intern

Cum se procedeaza in ceea ce priveste Regulamentul Intern in cadrul unei societatati?Se reinoieste la o anumita perioada?Trebuie inregistrat la ITM?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:32, 12 Noiembrie 2012
Modificarea RI nu este o obligatie legala. Decat informarea salariatilor in cazul modificarii este obligatorie conform prevederilor Codului muncii.

Art. 244. - Orice modificare ce intervine in continutul regulamentului intern este supusa procedurilor de informare prevazute la art. 243.

RI nu trebuie inregistrat la ITM.
1. Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.

Astfel cum rezulta din dispozitiile art. 241 C. muncii, consultarea salariatilor, cu ocazia elaborarii regulamentului intern de catre angajator, este facultativa, lipsa consultarii neatragand nevalabilitatea regulamentului.

2. R.I. nu se inregistreaza la ITM, dar este un document solicitat de catre inspectorii ITM cand vin in control ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentant salariati nicoletaart nicoletaart Societatea are 15 angajati, este nevoie obligatoriu de un reprezentant al salariatilor? Dorim modifiarea RI pe care il va semna doar directorul general si il ... (vezi toată discuția)
Regulament de ordine interioara mihayu2004 mihayu2004 Buna ziua, Am rugaminte a sa imi spuneti daca Roi-ul trebuie inregistrat la ITM sau pot lua un model de pe internet si sa il implementez ? (vezi toată discuția)
Elaborare roi dia_8 dia_8 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o firma cu 15 angajati, angajatorul are dreptul sa elaboreze unilateral Regulamentul de ordine interioara sau ... (vezi toată discuția)