avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termen legal de ducere la bun sfarsit executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termen legal de ducere la bun sfarsit executare silita

Buna ziua.
Sunt reprezentantul legal al unei Asociatii de Proprietari si pentru un rau platnic avem o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pe care am inaintat-o unui executor judecatoresc. Suma de plata este 20450 lei. Exista un termen legal in care se poate realiza aceasta executare? Adica un termen de 6 luni sau alt termen.
In cazul acesta proprietarul in cauza nu munceste si nu are nici un venit. Exista vreo lege care sa ma forteze sa accept o "esalonare de plata" in 1 sau mai multi ani? Exista posibilitatea sa cer un termen de executare de exemplu de maxim 6 luni?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:00, 24 Octombrie 2016
Nu exista termen legal prevazut pentru executarea silita
Hotararea judecatoreasca se poate pune in executare in termen de maxim 3 ani.
Mergeti la executor si o sa va indrume ce pasi trebuie sa faceti. Presedintele asociatiei trebuie samearga la judecatorie sa legalizeze hotararea. Se achita o taxa judiciara de 5 lei, se daun termen si se legalizeaza.
Cu hotararea legalizata executorul va solicita instantei "incuviintarea executarii silite". Abia dupa obtinerea incuviintarii de executare, o sa se faca executarea. Executorul va gasi o modalitate de executare. La sume sub 10000 lei, de regula, se pune poprire pe venituri salariale, pensii sau alte venituri. La sume mai mari de 10000 lei se poate scoate apartamentul la vanzare prin licitatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu pentru datornici intretinere kartys kartys Buna seara. Am si eu o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva. Asociatia de proprietari din blocul meu a dat in judecata un rau platnic in anul 2014 pentru ... (vezi toată discuția)
Se poate apela la executorul judecatoresc pt punerea in executare a unei hotarari nelegalizate executorie de drept? tucalan tucalan Buna ziua, Am o hotarare executorie de drept,prin care debitoarea este obligata la plata unei sume de bani. Vreau sa apelez la executorul judecatoresc.Avand ... (vezi toată discuția)
Executare silita Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Pana la data comunicarii incuviintarii executarii silite,executorul judecatoresc poate face demersuri pentru a se informa asupra debitorului,repectiv-directia ... (vezi toată discuția)