avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea indemnizatiei de crestere a copilului pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea indemnizatiei de crestere a copilului pentru PFA

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie. Eu detin de mai bine de 7 ani un PFA pentru care inregistrez lunar venituri. Anul viitor eu si cu iubitul meu planuim sa avem un copil. As dori sa stiu daca imi pot mentine si presta servicii PFA potrivit legislatiei actuale pe durata primirii indemnizatiei si, in caz contrar, daca ar putea beneficia de ea tatal copilului in locul meu.

Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: AlexandraMihalcea , utilizator 22:36, 25 Octombrie 2016
Buna seara,

In momentul in care dvs. veti cere acordarea indemnizatiei, va trebui sa va suspendati activitatea PFA-ului la Registrul Comertului, iar dovada suspendarii va trebui atasata la cererea pentru acordarea indemnizatiei.

Tatal copilului poate beneficia de plata indemnizatiei in aceleasi conditiile ca si mama.
Va multumesc pentru raspuns. As dori sa va mai intreb cum s-ar calcula indemnizatia daca, sa presupunem, sotul meu ar fi fara loc de munca pentru 4 din cele 12 luni premergatoare acordarii. Exista un venit minim garantat? De asemenea, are un PFA dreptul la concediu de risc maternal si in ce conditii se acorda?

Va multumesc pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din alte activitati in timpul concediului de risc maternal mihateo mihateo Buna seara, Ma aflu in concediu de risc maternal din luna a treia de sarcina aproximativ. Dupa ce voi termina concediul de risc voi intra in concediul ... (vezi toată discuția)
Poate soþul sã beneficieze de indemnizaþie pentru ccc? tina1990 tina1990 Eu tocmai mi-am terminat facultatea,si in timpul in timpul facultatii am primit pensie de urmas,si urmeaza sa primesc somaj ,in momentul de fata sunt ... (vezi toată discuția)
Insarcinata Utu2010 Utu2010 As dori si eu daca se poate o informatie .... Daca sunt in concediu paternal si raman insarcinata din nou in ultima parte a concediului merg la munca doar ... (vezi toată discuția)