avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme garantie produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme garantie produs

Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la garantia acordata produselor comercializate in Romania in cazul in care acestea nu sunt achizitionate de vanzator de la un importator oficial.

Mai exact, am achizitionat un telefon pentru care este precizata garantie 2 ani. Conform legislatiei din Romania, lucru normal. Problema este ca telefonul s-a defectat, iar reparatia nu a fost efectuata in service autorizat de catre producatorul telefonului.
Am facut ulterior o cerere RMA pe site-ul producatorului si am aflat ca telefonul nu are garantie.
Am contactat reprezentanta din Romania si mi s-a comunicat ca produsul a carei serii corespunde cu cel detinut de mine a fost produs pentru vanzare pe piata din Hong Kong, nu pentru Romania si nu beneficiaza de garantie in Romania.

Asadar nici o sansa de a repara produsul in baza garantiei intr-un service autorizat de producator.
Atat pe certificatul de garantie oferit de vanzator, cat si in legea privind acordarea garantiei este prevazut ca reparatia se face intr-un service autorizat de producatorul produsului respectiv. Mai este prevazut ca daca reparatia se face in service care nu este autorizat se pierde garantia.

In acest caz exista vreo modalitate de a obliga vanzatorul sa repare telefonul in service autorizat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan me , utilizator 11:36, 6 Decembrie 2019
Sa vezi ce ti'l repara autorizat cum mi'a reparat mie Samsung ultima data tel luandu'mi 50 lei doar ca sa'mi spuna ca nu e posibila reparatia, era vorba doar ca nu mai lumina flashul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie telefon mobil Ionnutu Ionnutu Am trimis telefonul mobil de 2 ori pt reparatie in garantie la firma de la care l am cumparat, asa mi au cerut ei. A 3a data l am trimis intr un service ... (vezi toată discuția)
Au voie firmele sa minta in scris? tmpqiu tmpqiu Buna ziua, Am o problema incurcata si as dori sa stiu daca are rost sa vb cu un avocat. Se suprapun din pct meu de vedere mai multe abuzuri: 1. EMAG minte ... (vezi toată discuția)
Lege privind garantiile candyman19_2003 candyman19_2003 Buna ziua. Lucrez in retail si as vrea sa lamuresc cateva neclaritati pe care le am legat de legea 449/2003, lege care se refera la acordarea ... (vezi toată discuția)