avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul prin concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul prin concubinaj

Stimati doamne si domnilor,
va rog a ma informa la urmatoarea situatie: mama mea are ca proprietate un apartament cu doua camere. De circa 10 ani traieste in concubinaj cu un barbat.
Are acesta dreptul, chiar partial, la valoarea apartamentului care apartine mamei mele.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:03, 26 Octombrie 2016
Nu are drept de proprietate asupra apartamentului dar daca a facut imbunatatiri are drept de creanta pentru ce a imbuntatit. mama dvs poate sa i vanda sau sa i doneze o cota din apartament sau sa i lase prin testament ceva.
Buna ziua,
Persoana respectiva are dreptul sa solicite, printr-o actiune in instanta pentru imbogatire fara judsta cauza, valoarea imbunatatirilor aduse in ultimii 3 ani si care se pot dovedi cu acte ca au fost supotrtate doar de el.
In rest ..... NIMIC!
NIMIC nici acum si nici peste 100 de ani daca ar sta atat in concubinaj.
A se studia art. 631 si celelalte C.Civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj kappawear kappawear Mama mea este in concubinaj cu un barbat de aproximativ 10 ani. Apartamentul in care locuim impreuna este achizitionat cu foarte multi ani in urma de catre ... (vezi toată discuția)
Relatie concubinaj corina_istrat corina_istrat In speranta ca am postat bine intrebarea, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: Matusa mea are o relatie de concubinaj cu un domn de ... (vezi toată discuția)
Donatie rezerva uzufruct sau contr vz-c fara a putea fi contestat ? Flo12 Flo12 Buna ziua, Mama mea traieste in concubinaj cu un barbat si vrea sa-mi doneze apartamentul. Apartamentul a fost cumparat imediat dupa revolutie de mama mea. ... (vezi toată discuția)