avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... evaziune fiscala?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

evaziune fiscala?

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie: Suntem SC de constructii si avem in derulare un contract cu o primarie de comuna. Anul trecut, in noiembrie am executat lucrari pana la data de 15.11.08, data la care am facut hartie de intrerupere a lucrarilor, avand in vedere perioada de timp friguros si normativele in constructii. Deoarece primaria nu avea bani, nu am facturat lucrarile execitate in perioada 01-15.11.08, decat in luna decembrie 2008.
In aceasta perioada, Curtea de conturi efectueaza un control la primaria respectiva. Vazand ceea ce s-a intamplat in anul trecut, ca noi am intrerupt lucrarile in 15.11.09 si am facturat abia in decembrie, ne acuza de evaziune fiscala, deoarece ei considera ca nu am facturat pentru ca am vrut sa ne sustragem de la plata TVA la stat. Dar TVA-ul respectiv apare in decembrie si e acelasi care ar fi fost in noiembrie.
Va rog sa imi spuneti: se poate considera evaziune fiscala?
Multumec.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:57, 27 August 2009
Daca v-ati inregistrat cu T.V.A-ul respectiv in acte nu este evaziune fiscala si daca ati platit impozitele la finante este in regula.
Este evaziune daca controlul a fost facut pana la data facturarii.
In schimb, daca ... situatia de lucrari efectuate si devizul aferent - pana la data instintarii de intrerupere a activitatilor nu a fost semnata nu puteti fi acuzat de evaziune fiscala.
QCERT a scris:

Este evaziune daca controlul a fost facut pana la data facturarii.
In schimb, daca ... situatia de lucrari efectuate si devizul aferent - pana la data instintarii de intrerupere a activitatilor nu a fost semnata nu puteti fi acuzat de evaziune fiscala.

Eu as merge chia mai departe de atat!
Chiar daca ar fi fost semnate tot nu este evaziune fiscala!
Puteti sa le spuneti celor care v-au controlat ca daca vreti efectuati si lucrari gratuite! Nu exista lege in lume care sa va interzica acest lucru. Faptul ca ati efectuat niste lucrari si le-ati facturat mai tarziu nu reprezinta infractiunea de evaziune fiscala. Domnii respectivi sa puna mana pe legea 87/1994 republicata si sa citeasca mai cu atentie!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent t.v.a. ginmarstar ginmarstar Daca eu sunt platitor de T.V.A. de la infiintarea firmei , si am taiat facturi fara T.V.A. si am control de la economic ce mi-se poate intampla. URGENT va rog. (vezi toată discuția)
Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)
Procedura rambursare tva ? marutacosmin marutacosmin Buna seara Societatea noastra are in contul 4424 suma de peste 40 mii lei ( Tva de recuperat ). Data fiind situatia de fata, ne tenteaza sa cerem rambursarea ... (vezi toată discuția)