avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Anulare decizie CFPP institutie publica
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Anulare decizie CFPP institutie publica

Am doua cunostinte, salariati intr-o institutie publica, care au probleme legate de dreptul viza CFPP. I-ar ajuta raspunsul la urmatoarele intrebari :
1) pentru deciziile CFPP emise de managerul institutiei in anul 2003/2004 nu exista acordul scris al organului ierarhic superior; acesta poate reprezenta un motiv pentru anularea deciziilor ?
2) in situatia in care aceste decizii din 2003/2004 sunt considerate nule, la propunerea auditorului intern al institutiei, ce regim juridic capata toate documentele care au purtat viza CFPP in acesti ani ( contracte, facturi, etc); cheltuielile efectuate in baza vizei acordate devin, in acest fel, nelegale?
3) daca aceste decizii vor fi anulate, suma incasata ca spor CFPP de catre cele doua persoane, poate fi imputata si recuperata de la acestea?
Fac mentiunea ca in acesti 13-14 ani institutia a fost supusa controlului Curtii de Conturi, Ministerului Finantelor, etc, dar nimeni nu a pus la indoiala legalitatea acestor decizii. Problema a fost creata acum, de catre auditorul intern al institutiei care, se pare, are rafuieli personale cu cei doi detinatori ai dreptului de viza CFPP :( .
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:39, 10 Noiembrie 2016
1.Poate fi un motiv dar anularea deciziilor o poate face doar ordonatorul principal de credite.
2. La propunerea auditorului intern al instituției ordonatorul principal de credite va fi cel ce va decide în urma unui audit comandat și efectuat de o echipă din cadrul instituției pe care o conduce. Auditorii vor analiza și rapoartele întocmite de controlorii/auditorii curții de conturi în urma controalelor efectuate în cadrul instituției publice.
3.Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: refuz de viza cfp str8 str8 Subiect: Refuz de viza cfp Buna ziua. Daca am facut un refuz de viza cfp, in cat timp ordonatorul de credite, dpdv legal trebuie sa-si asume operatiunea pe ... (vezi toată discuția)
Controlul financiar preventiv carasclaudiu carasclaudiu Conform legislatiei privind c.f.p.p. - O.G. nr. 119/1999 – privind controlul intern/managerial şi controlul financiar preventiv – art. 10 (3) ... (vezi toată discuția)