avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Servicii intracomunitare/subcontractari
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Servicii intracomunitare/subcontractari

Buna ziua,
Am urmatoarea speta: o societate A din UE are un contract de prestari servicii (confectii metalice) cu o societate B din Romania (platitoare de TVA). Societatea B, subcontracteaza o parte sau totul unei societati C din Romania (platitoare de TVA). Societatea C se ocupa de tot (achizitie materiale, productie ...) in momentul in care produsul finit e gata, pleaca catre societatea A, iasa din tara.
Societatea B emite factura fara TVA societatii A.
Intrebare: Avand in vedere ca produsul finit iasa din tara, societatea C poate factura fara TVA societatii B, daca ataseaza la factura dovada ca marfa a iesit din tara?

Alte discuții în legătură

Tva - livrare intre state membre ue cojocea22 cojocea22 O societate A din Romania ( platitoare de TVA ) cumpara ( importa si plateste TVA ul in vama ) materie prima de la o societate B din Turcia. Societatea A ... (vezi toată discuția)
Triunghiulara ciustina ciustina Buna ziua, avem urmatoarea situatie: firma noastra (A) achizitioneaza din Germania de la firma B piese de comert (materiale folosite la obtinerea produsului ... (vezi toată discuția)
Depozitare marfa in romania comunitartrade comunitartrade Buna ziua, Am si eu nevoie de lamuriri in urmatoarea speta: Societatea A din Romania vinde catre clienti persoane fizice si juridice produsul X fabricat ... (vezi toată discuția)