avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Deschidere Firma
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Deschidere Firma

Buna ziua!trebuie sa imi deschid o firma ,pe care o folosesc in domeniu de service care nu am nevoie de angajati...pe aceasta firma o sa am de facturat undeva pe la 2000 ron=D>pe an...Ce fel de Firma imi propuneti sa imi deschid si care sunt costurile.PFA SAU SRL.D sau micro :(
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
Marianpruna91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marianpruna91 , utilizator 10:53, 29 Octombrie 2016
Buna ziua,

Daca nu veti avea angajati, iar cifra de afaceri este mica, ar fi bine sa va deschideti o PFA, intrucat este mult mai usor de tinut contabilitatea, iar costurile sunt mai reduse macar prin prisma faptului ca nu este nevoie de contabil. La S.R.L. se depun mai multe declaratii fiscale decat la PFA, fiind necesar sa aveti angajat un contabil.
Buna Ziua!Si care sunt costurile pentru deschidere ???
Taxele la Registrul Comertului pentru PFA sunt undeva la 300-400 lei, iar pentru SRL intre 500-600 lei. La S.R.L. exista si costurile pentru redactarea actului constitutiv care se poate realiza la biroul specializat al Registrului Comertului sau de catre un avocat/consultant.
Dar pe mine ma intereseaza srl d sau microintreprindere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si angajat la un srl Crista11 Crista11 Buna ziua! Sunt angajata la un SRL cu norma intreaga si perioada nedeterminata. Vreau sa-mi deschid o firma de prestari servicii, dar sa raman angajata in ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala catalyna_pavel catalyna_pavel Buna ziua, Doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru infiintarea unei societati comerciale, ce documente / avizari sunt necesare si care sunt ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)