avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA si angajat la un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA si angajat la un SRL

Buna ziua!
Sunt angajata la un SRL cu norma intreaga si perioada nedeterminata. Vreau sa-mi deschid o firma de prestari servicii, dar sa raman angajata in continuare. Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc ce varianta este mai avantajoasa, PFA si micro?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Crista11 , utilizator 13:46, 4 Februarie 2019
Oricare din ele se poate deschide fara a va fi afectat acel contract de munca valabil.
Acum, daca analizati varianta dinte cele doua, din punctul de vedere al impozitelor pe care le veti plati pentru profitul obtinut, un srl microintreprindere este mai indicat daca tinem cont de ce este acum in codul fiscal. L;a srl microintreprindere puteti sa scoateti profitul obtinut abia in anul urmator dupa ce ati depus bilantul contabil anual intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru ceccar. Pentru aceste dividende firma retine si platest ;la stat impozitul pe venitul din dividende de 5%. Apoi trimestrial veti depune pe firma declaratia 100 cu impozitul pe venitul microintreprinderii 3% si veti plati pana la acelasi termen si acest impozit la stat.
La infiintarea acestui srl microintreprindere costurile de la registrul comertului vor fi un pic mai mari.
Pentru detalii va rog sa cititi la adresa .[ link extern ]
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala,intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata crocolina3 crocolina3 Buna seara,imi puteti spune si mie ce este mai bine din punct de vedere fiscal sa infiintez, un SRL,Intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata? ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere contabilitate kovacskristof200 kovacskristof200 Buna ziua, Vrem sa facem o microintreprindere, 2 proprietari, fara angajati. Avem un venit din servicii afiliere, adica la sfarsit de luna ni se vireaza o ... (vezi toată discuția)
Organizare evenimente pfa sau srl Siespi Siespi Bună ziua, Organizez de ceva timp evenimente pe persoana fizica, dar as vrea sa imi fac PFA sau SRL. Pana acum aveam contract cu o firma de ticketing care ... (vezi toată discuția)