avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... evaluare expertiza topografica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

evaluare expertiza topografica

Buna ziua!
Vreau sa stiu cum se stabileste taxa pentru expertixa topografica. Experutul a cerut la inceput 1100 lei si acum mi-a zis ca mai am de plata inca 815 lei. Mi se pare mult sa platesc pentru o suprafata de 500 mp aceasta suma. Mentionez ca acest expert a fost desemnat de tribunal deoarece suntem intr-un "proces amiabil" sa zic asa. Tatal meu a primit jumatate dintr-un teren cu o suprafata de 1000 mp. Actele au fost facute cu multi ani in urma si... s-a facut o greseala la primarie. Nu a fost specificata care parte din teren e al tatalui meu si care parte e al varului. Din aceasta cauza nu am putut face cadastrul si de aici am ajuns in instanta pentru a stabili care parte ne revine. I-am cerut expertului cheltuielile detaliate sa vad cum s-a ajuns la acesta suma de aproximativ 2000 lei si nu am primit niciun raspuns. Nu am dreptul sa stiu ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Merishor_16 , utilizator 13:35, 2 Noiembrie 2016
O data cu desemnarea de catre instanta pentru a efectua expertiza, se stabileste de catre instanta onorariu provizoriu. In cazul dvs. este vorba, probabil de 1100 lei.
O data cu depunerea raportului de expertiza, expertul depune la dosar si o evaluare a costurilor expertizei efectuate (onorariu solicitat pentru munca depusa + cheltuieli efectuate cu deplasarea, cazarea, diurna, pentru care depune facturi/ chitante + alte cheltuieli cu consumabile de calculator, xerox, cota parte aparatura utilizata la masuratori, avizare raport de institutia abilitata, etc., pentru care depune chitante, facturi, etc.+ cota parte pentru taxe si impozite platite de catre expert). Aceasta evaluare se aproba de catre instanta de judecata.
Expertul primeste banii numai dupa ce instanta comunica la Biroul local pentrue xpertize tehnice judiciare de pe langa tribunal ca se poate face plata. Banii pot fi incasati de expert (in cont deschid la CEC) prin Biroul contabilitate al tribunalului in urma instiintarii de catre BLETJ, expertul intocmind factura.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza - procedura cerebel33 cerebel33 Buna ziua, care este procedura intr-un dosar de partaj privind expertiza bunurilor comune? Se primeste adresa de instiintare cu data la care vine expertul ... (vezi toată discuția)
Inlocuire expert ili1 ili1 Dl judecator prin incheiere a inlocuit expertul, ce se intampla cu cei 800 lei achitata in contul expertului , care a fost schimbat. ? Cu respect. (vezi toată discuția)
Expertul imi solicita o diferenta de onorariu dupa terminarea procesului- este legal? gabistefancu gabistefancu buna seara,am si eu o intrebare daca se poate am avut un proces,litigiu de munca,am cerut o expertiza contabila judecatoarea a ales un expert ,a ,spus ca ... (vezi toată discuția)