avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vânzarea paletului ca ambalaj sau deseu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vânzarea paletului ca ambalaj sau deseu

Suntem o firma importatoare de produse ambalate pe paleți, care ne ramân in depozit dupa livrarea si distribuirea mărfurilor nepaletizat. Acesti paleți ne sunt facturati distinct pe facturile de la furnizorul extern.In conjunctura actuala dificila in care se găsesc OTR urile, intenționăm sa ne îndeplinim in mod individual obligațiile minime de reciclare ce ne revin pentru punerea pe piața a acestor ambalaje conform Legii 249/2015, mai ales ca acești paleți ne ramân in depozit.Noi avem înregistrați acești paleți in contabilitate ca ambalaje conform facturilor, iar reciclatorul final pe care l am găsit pentru acest tip de deseu ne solicita sa facturam acești paleți ca deseu daca dorim îndeplinirea individuală a acestor Ținte. Nu știm cum sa procedam si va ruga m sa ne ajutați cu o soluție. Va Multumim anticipat pentru răspuns !!!
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 23:36, 1 Noiembrie 2016
Aveti doua solutii:
a) returnati paletii exportatorului, aplicati sistemul depozit si incasati banii facturati initial (rentabilitatea acestei solutii depinde de costul de returnare a paletilor, daca e posibil acest lucru, etc.)
b) va indepliniti obligatiile prin forte proprii, livrati paletii ca deseu de ambalaj lemn reciclatorului (aveti grija sa fie cu adevarat reciclator, multi asa zisi reciclatori nu au fost recunoscuti de AFM), si indepliniti toate conditiile formale cerute de legislatie pentru a fi luata in considerare aceasta predare (declaratii pe documente, dublu contract, inregistrari contabile etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune paleti lemn reutilizati ALKOR ALKOR intrebare: paletii achizitionati ca paleti reutilizati, la punerea pe piata interna cu produse ambalate se declara ? (vezi toată discuția)
Fondul de mediu DIANAelena2016 DIANAelena2016 [b]Referitor la ambalajele puse pe piata , mai exact a ambalajelor de lemn ( paleti ):[/b] - daca nu se mai folosesc sau devin deseu pot fi predati/vanduti ... (vezi toată discuția)
Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)