avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Jumatate de norma
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Jumatate de norma

Lucrez in invatamant ca profesor titular cu o vechime 19 ani,sunt titular in 2 scoli.
Sunt inscrisa la a doua facultate.As dori sa lucrez cu jumatate de norma(adica cu 9 ore pe saptamana) pentru a-mi ramane mai mult timp pentru studiu.
Este posibil? nu pot sa-mi iau concediu fara plata din motive financiare,si nici alt job nu pot sa-mi gasesc ,in localitatea unde ma gasesc.Cum trebuie sa procedez?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: FinlandDream , utilizator 16:49, 11 Septembrie 2017
Legea nr.1/2011
art.263
....
(10) Personalul didactic de conducere, de îndrumare şi de control poate fi degrevat parţial de norma didactică, pe baza normelor aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, elaborate cu consultarea federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ. De acelaşi drept pot beneficia şi persoanele desemnate de federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, ca urmare a participării la procesul de monitorizare şi evaluare a calităţii sistemului de învăţământ, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale. Prin acelaşi ordin se stabilesc atribuţiile persoanelor degrevate de norma didactică.
Bună ziua!
În cazul în care nu am o funcție de conducere, de îndrumare sau de control, profesor fitular fiind îmi pot cere reducerea normei didactice la 9 ore?
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
FinlandDream, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jumatate norma 1975mihaela 1975mihaela Buna ziua! Se poate lucta in invatamant ,ca titular, cu jumatate de norma? Legea spune doar ca norma este de 18 ore dar nu specifica nimic altceva.as dori ... (vezi toată discuția)
Buna ziua lucrez in invatamant, sunt profesor titular pe discipline ... milena2020 milena2020 Buna ziua Lucrez in invatamant, sunt profesor titular pe discipline tehnice si doamna ministru vrea sa faca modificări la Legea Educației, prin proiectul ... (vezi toată discuția)