avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Jumatate norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Jumatate norma

Buna ziua! Se poate lucta in invatamant ,ca titular, cu jumatate de norma? Legea spune doar ca norma este de 18 ore dar nu specifica nimic altceva.as dori acest lucru deoarece am probleme de sanatateesanatatea dar nu am un diagnostic cu care sa pot iesi la pensie.multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
1975mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 4 Decembrie 2019
Legea nr.1/2011
art.262
...
(5) Norma didactică se poate reduce ca urmare a solicitării cadrului didactic, adresată directorului școlii.
....


art.263
....
(10) Personalul didactic de conducere, de îndrumare şi de control poate fi degrevat parţial de norma didactică, pe baza normelor aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, elaborate cu consultarea federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ. De acelaşi drept pot beneficia şi persoanele desemnate de federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, ca urmare a participării la procesul de monitorizare şi evaluare a calităţii sistemului de învăţământ, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale. Prin acelaşi ordin se stabilesc atribuţiile persoanelor degrevate de norma didactică.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jumatate de norma dyny dyny Lucrez in invatamant ca profesor titular cu o vechime 19 ani,sunt titular in 2 scoli. Sunt inscrisa la a doua facultate.As dori sa lucrez cu jumatate de ... (vezi toată discuția)
Îndemnizaþie conducere roman gheorghe roman gheorghe Sunt profesor pentru învăţământul primar, dacă deţin şi funcţia de director coordonator la o şcoală de centru de comună mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)