avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta

Buna seara, dacă unul dintre soți cere atribuirea unui bun imobil și vrea să îl despăgubească pe celalalt soț, celalalt soț poate să nu fie de acord și să ceară vânzarea bunului în schimb?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 30 Octombrie 2016
1. Daca exista deja o hotarare judecatoreasca prin care s-a stabilit cuantumul sultei, trebuie sa fie de acord.

2. Daca nu exista aceasta hotarare, atunci este clar ca intre cei doi soti exista neintelegeri cu privire la cuantumul sultei si v-a trebui ca, aceasta problema sa fie clarificata de instanta.

Din cele ce spuneti, este clar ca cel putin o parte nu este de acord cu vanzarea imobilului si doreste sa-l pastreze.

Imobilul se poate vinde numai daca ambii soti sunt de acord cu aceasta vanzare.

Celalat sot poate sa nu fie de acord cu vanzarea, iar in acest caz, se aplica situatia 2.
Daca o parte vrea sa i se atribuie imobilul, instanta nu poate hotari sa se vanda doar ca asa vrea cealalta parte. Doar daca niciuna din parti nu vrea imobilul, acesta se va vinde.
Va fi vandut insa la licitatie daca partea careia i s-a atribuit casa, nu va avea bani de sulta in timp util si se ajunge la executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta sau vanzare la licitatie asaveid asaveid in urma decesului sotului, socrii mei au introdus actiunea de partaj. care varianta este recomandata pentru impartirea bunurilor: atribuirea bunului imobil ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune - imobil nepartajabil Georgelius Georgelius Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care doua persoane, in calitate de coproprietari ai unui imobil (apartament), in urma cererii adresate in instanta de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am mostenit cu mai multi ani in urma un imobil, greu ... Anyafost Anyafost Bună ziua! Am mostenit cu mai multi ani in urma un imobil, greu de partajat in realitate, impreuna cu sora mea intr-o alta localitate. Am facut succesiune la ... (vezi toată discuția)