avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura angajare cetatean italian
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura angajare cetatean italian

Care este procedura de angajare a unui cetatean italian in Romania? Se poate intocmi si inregistra Cim-ul in baza pasaportului? Cnp-ul trebuie sa si-l obtina personal? Sau se poate si prin procura notariala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 31 Octombrie 2016
1. Procedura de angajare a unui cetatean italian este aceeasi ca si pentru un cetatean roman. Prin urmare, va trebui sa fie îndeplinite toate formalitățile de angajare începând de la obținerea certificatului medical care atestă ca viitorul salariat este apt de muncă și până la termenul legal de completare si inregistrare a contractului individual de muncă în Revisal.

2. C.i.m. se poate inregistra in baza pasaportului.

3. Pentru a obtine CNP se poate merge si cu procura.

Documentele necesare în vederea obținerii unui certificat de înregistrare:
• cerere-tip, care se obține de la formațiunea teritorială IGI;
• carte de identitate /paşaport (original şi copie);
• contract de muncă (original şi copie) sau adeverinţa eliberată de angajator (original);
• print screen din registrul general de evidenţă a salariaţilor, la secţiunea unde se regăsesc datele referitoare la contractul de muncă, ştampilată şi semnată de către angajator pentru confirmarea veridicităţii documentului prezentat;
• taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnp cetatean italian Claudiosii Claudiosii Buna ziua Sotia mea care este de cetatenie italiana si-a gasit de curand un loc de munca si binenteles i-au facut contract pe perioada nedeterminata dar ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pentru un bulgar rdk67 rdk67 buna seara, ce acte imi sunt necesare pentru angajarea unui cetatean bulgar? actele trebuie traduse de catre un translator autorizat? multumesc. (vezi toată discuția)
Angajare catatean spaniol Dana Muresan Dana Muresan As dori sa stiu daca pot angaja cu carte de munca un cetatean spaniol la o firma inregistata in Romania. Care sunt reglementarile in vigoare in ceea ce ... (vezi toată discuția)