avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Conditii aplicare legea dreptului de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Conditii aplicare legea dreptului de autor

Buna ziua! Mi-ar placea sa creez site-uri cu subiecte stiintifice. De exemplu as dori sa fac un site despre fructe. Problema este ca mi se pare inutil sa citesc 100 de carti si apoi sa sintetitizez totul in cateva articole care sunt foarte asemenatoare cu articolele originale. Din aceasta cauza nu vad rostul. Totodata in Legea dreptului de autor se prevede ca :

Nu pot beneficia de protectia legala a dreptului de autor urmatoarele:
a) ideile, teoriile, conceptele, descoperirile stiintifice, procedeele, metodele de functionare sau conceptele matematice ca atare si inventiile, continute intr-o opera, oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau de exprimare;
f) simplele fapte si date.

... ceea ce mi se pare normal. O alta abordare ar fi copierea de pasaje relevante din textele originale si fuzionarea lor intr-un text-rezultat atat timp cat ne incadram la aliniatele mentionate in lege. Incalca aceasta metoda drepturile de autor va rog ?
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Iulian81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:53, 31 August 2009
Daca textele le copitati intr-un rezumat puteti indica sursele acestor texte cu note bibiliografice si astfel nu incalcati dreptul de autor in sensul legii nr. 8/1996

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plagiat octapesik octapesik as vrea sa stiu ce urmari juridice are faptul ca plagiezi ceva,de exemplu un articol. este plagiatul o infractiune? as dori cat mai multe informatii. va ... (vezi toată discuția)
Pamflet Zooby Zooby In ce conditii pot prelua pe un blog stiri pe care sa le abordez prin prisma unui pamflet ? (vezi toată discuția)
Traducerile tehnice ºi dreptul de autor IBH IBH Buna seara, Va rog sa imi raspundeti daca este necesar acceptul prealabil al realizatorului unei documentatii tehnice, articol, carte etc., in vederea ... (vezi toată discuția)