avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bani transferati concubinei = venit nedeclarat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bani transferati concubinei = venit nedeclarat?

Buna ziua. Lucrez de cativa ani in strainatate iar salariul este platit direct in contul din tara, concubina fiind imputernicita. In fiercare luna virez toti banii primiti cu titlul de "salariu" in contul ei, pentru copilul nostru si plata creditelor la care sunt codebitor. Intrebarea mea este: se considera aceste transferuri un venit nedeclarat pentru ea si i se va lua impozit? Incalcam legea in vreun fel? Sumele depasesc deseori 25000 lei (echivalent), nu am trecut "donatie" la descriere ci pur si simplu "transfer".
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 11:48, 3 Noiembrie 2016
Salariul am ales sa.l primesc intr.un cont din tara, de unde ii si virez. Tocmai acele "posibile probleme" mentionate de dvs ma intereseaza. Care ar fi ele? Se poate dovedi foarte usor logodna, dupa atatia ani, plus obligatia mea legala de a participa la cresterea copilului.
Trebuie specificat pe fiecare transfer despre ce e vorba, de ex.: partea mea de cheltuieli ingrijire minor si pentru bunul mers al gospodariei. Altfel transferurile ar putea bate la ochi si sa se trezeasca ea cu o ancheta.

Conturile fiind romanesti se supun legilor romanesti.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce act notarial pot face ca să justific anumite sume de bani primite ca donație din străinătate? ContSters467914 ContSters467914 Buna ziua,eu primesc bani de la cineva ca donatie,cu acei bani am cumparat cateva imobile in Romania,acei bani care ii primesc sunt bani albi,este plătit ... (vezi toată discuția)
Ajutor din partea părinților pentru copil alinescoo alinescoo Se dă următoarea situație: părinții vor să ajute copilul major la achiziția unui automobil. Automobilul poate fi achiziționat ori de la persoană ... (vezi toată discuția)
Donatie catre parinti Viatrix Viatrix Va rog ajutati-ma cu un sfat, am plecat din tara de ceva vreme si nu mai stiu care sunt procedurile. Sunt maritata in alta tara, lucrez aici de ceva ani. ... (vezi toată discuția)