Doresc sa cumpar un apartament intr-un bloc nou. Acesta este la gri, urmand ca dupa semnarea precontractului sa aleg finisajele. In draftul pentru rezervarea apartamentului am primit si o anexa in care se specifica urmatoarele:
Costuri adiacente tranzactiei, independente de pretul final negociat de vanzare
1. documentatie tehnica instalatie utilizare gaze naturale - 530 lei - termen de plata 45 de zile de la data autentificarii contractului v-c
2. dosar acces reteaua de furnizare energie electrica = 220 lei - termen de plata 45 de zile de la data autentificarii contractului v-c
3. prestari servicii montaj interfon/ aparat interfon = 100 lei - termen de plata 45 de zile de la data autentificarii contractului v-c
4. autorizare ISCIR centrala termica - 250 lei
Este corect si legal ca promitentul cumoarator sa plateasca toate acestea?
Este la indemana promitentului cumparator sa negocieze clauzele impuse de vanzator
Problemsa esentiala este ca promitentul cumparator sa poata impune garantii pentru asigurarea in termen a utilitatilor pentru care i se impune plata in avans
De multe ori ,cumparatori de buna credinta ,achita obligatiile impuse de vanzator si ulterior dupa decaderea termenului precizat,acesta incepe sa invoce "n" motive pentru neasigurarea acelor utilitati
In blocul respectiv deja locuiesc persoane si au spus ca ei au putut trece pe numele lor tot. Am vazut toate contoarele instalate, exista apometrele instalate, stiu ca sunt gaze.