avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz

Buna ziua,

Astazi am primit un e-mail de la seful meu in care imi solicita sa ii trimit demisia cu preaviz. Mentionez ca a luat decizia aceasta deoarece nu i-am pus la dispozitie intr-un timp scurt un desen tehnic al unui produs conform indicatiilor primite. Lucrez de 7 luni in aceasta firma si nu am fisa postului intocmita si nici vizita medicala facuta.

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valentin89 , utilizator 17:42, 16 Decembrie 2016
Buna ziua,
In cazul in care sunt dat afara de catre angajator, poate sa influenteze negativ la urmatorul loc de munca ocupat? Stiu ca se pot vizualiza cauzele concedierii. Momentan mi-au transmis ca incepand de astazi sunt in preaviz desi eu nu am semnat absolut nimic. Multumesc!
O concediere nu ar trebui sa conteze la o viitoare angajare. Opinia mea este ca trebuie sa primeze competenta celui care se angajează si nu modul cum a incetat vechiul c.i.m.
Buna ziua,
Art. 27. - (1) O persoanã poate fi angajatã în muncã numai în baza unui certificat medical, care constatã faptul cã cel în cauzã este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de muncã.
Mentionez faptul ca nu am vizita medicala la locul actual de munca. Ce se poate intampla?
Momentan nu am primit nimic sa semnez, imi continui activitatea linistit.
Puteti merge la angajator si sa constatati impreuna nulitatea c.i.m., daca nu aveti certificatul medical, care constatã faptul sunteti apt pentru prestarea acelei munci.

Art. 57 C.mun.
(1) Nerespectarea oricăreia dintre condiţiile legale necesare pentru încheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia.
(2) Constatarea nulităţii contractului individual de muncă produce efecte pentru viitor.
(3) Nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin îndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.
(4) În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.
(5) Persoana care a prestat munca în temeiul unui contract individual de muncă nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzător modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu.
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.
Buna ziua,
Am fost informat ca o sa desfiinteze postul. Ce este de facut? Va reamintesc faptul ca nu am fisa postului intocmita si nici vizita medicala facuta. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Demisie fara a cunoaste continutul contractului de munca hzc hzc Buna ziua, In data de 20 .07.09mi-am dat demisia de la actualul loc de munca (i-am dat nr. inregistrare), in conditiile in care nu am inca o copie a ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? Aliz21 Aliz21 Bună ziua... Câteva zile în urma am aflat ca sunt însărcinată. Azi șeful mi-a cerut sa demisionez fără să știe situația mea. Sunt angajata din ... (vezi toată discuția)
Demisie prin amenintare - ajutor!!!!! ildyt ildyt BUNA SEARA, Lucrez intrun lant farmaceutic,iar azi am fost asteptata la servici de sefi cu demisia scrisa pe masa cu data de azi si intimadata sa-l semnez. ... (vezi toată discuția)