avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin notar

Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: Concubinul meu a divortat anul acesta in martie ,la notar ei avand un copil minor au cazut de comun acord ca minorul sa ramana in grija ei dar ca poate sa ia copilul si el in vacante . Cand au divortat ea nu avea pretentii! Am uitat sa scriu ca ea a parasit domiciliul conjugal (casa socrilor ei )pentru un alt barbat cu care a si ramas insarcinata . Acuma ea ameninta ca il da pe concubinul meu in judecata pentru partaj...casa fiind al parintilor lui de lucrat a lucrat doar el in toata relatia lor de 9 ani. Intrebarea mea este .. Ce e de facut
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:32, 2 Noiembrie 2016
Partajul este altceva și are dreptul de a deschide proces.
Buna ziua,

Casa despre care vorbiti la momentul acesta este a concubinului sau este inca a parintilor acestuia?

Daca este pe numele concubinului, va rog sa imi comunicati la ce moment a dobandit-o de la parintii acestuia?

Daca este a parintilor concubinului, iar concubinul cu fosta sotie doar au locuit acolo, fosta sotiie nu poate emite pretentii cu privire la imobil, poate eventual solicita contravaloarea unor eventuale investitii/imbunatatiri pe care le-a facut. Aceste pretentii trebuie dovedite in fata instantei cu documente justificative.
Casa e pe numele parintilor el are doar pozitie deschisa
Iar bunurile din casa sunt cumparate din rate bancare si din bani scosi din banca ceea ce el plateste singur si la momentul de fata
Poate deschide partaj, numai ca nu stiu ce e de impartit, poate bunurile mobile..
oricum, nu aveti nimic de facut, intai sa deschida proces , sa vedeti ce vrea, cu justifica cererea.. si apoi aveti de facut ( el are de facut) intampinare prin care va exprimati pozitia asupra cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri adrianaioana adrianaioana buna am fost casatorita 9 ani de zile.in timpul casatoriei fosti socri au cumparat o casa unde am locuit eu cu fostul sot.casa e trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Cum sa faca? gabytoma gabytoma Verisoara mea s-a separat de sotul ei dupa aproape 20 ani de casnicie (motivul:a inselat-o si a determinat-o prin purtarea lui sa plece la mama ei ).Inainte sa ... (vezi toată discuția)
Divort notar...acte de mana suspecte... miruna22 miruna22 Buna ziua! sunt despartita de sotul meu in fapt de aproape 1 an! am fost la notar sa depunem actele de divort si pe data de 22 august avem termenul! Povestea e ... (vezi toată discuția)