avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Deces membru fondator
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Deces membru fondator

Buna seara,
Am infiintat cu ceva timp in urma asociatie club sportiv, iar la momentul infiintarii eram 5 membrii fondatori. In urma cu aproximativ 2 ani unul din membrii fondatori a decedat si nu am facut nici un demers in privinta asta, ma gandesc ca trebuia inlocuit acel membru sau cum s-ar fi procedat?
Acum eu vreau sa preiau clubul si ceilalti membrii vor sa se retraga, ce este de facut? Exista vreo varianta legala? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:09, 3 Noiembrie 2016
Pentru cazul membrului care a decedat, pe baza copiei dupa certificatul de deces, comitetul director ia act de acest fapt si atat. Se constata ca de la acea data lista membrilor ong-ului ste formata doar din urmatoarele persoane..... Nu trebuie facut nimic in plus. Actele depuse la infiintare raman asa iar la adunarile generale vor fi convocati doar acei membrii din acea lista.
Pentru situatia ca din ong vor sa se retraga o parte dintre membrii, mai intai sa primiti in ong alti membrii cu drepturi depline (prin completarea fiselor de adeziune si aprobarea lor de catre comitetul director), apoi inregistrarea cererilor de retragere din ong si renuntarea la toate functiile si la calitatea de membru, se convoaca urmatoarea adunare generala (la care sa participe noii membrii) in care sa se faca si alegeri pentru structura de conducere. In final depunerea procesului verbal al adunarii generale cu componenta aleasa si semnata de catre membrii prezenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)
Inlocuire membru fondator asociatie soridana soridana Buna ziua! Am nevoie de un sfat privind cea mai simpla modalitate de a inlocui un membru fondator al unei asociatii nonprofit ( dans) cu alta persoana. ... (vezi toată discuția)
Asociatie predata verbal Ana 03 Ana 03 Buna seara, La un liceu din Iasi a fost infiintata o asociatie a parintilor prin 2019 de catre niste persoane denumite \"membri fondatori\" si care au predat ... (vezi toată discuția)