avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inlocuire membru fondator asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inlocuire membru fondator asociatie

Buna ziua! Am nevoie de un sfat privind cea mai simpla modalitate de a inlocui un membru fondator al unei asociatii nonprofit ( dans) cu alta persoana. Mentionez ca este vorba de o asociatie mica ( 3 membrii) folosita in special pentru 2 %. Asociatia abia a fost infiintata, inca nu stim prea multe despre Adunarea Generala, acte aditionale sau altele. Un membru fiind militar nu a stiut ca nu are voie sa faca parte din astfel de organizatii si doreste sa fie inlocuit . Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:13, 14 Octombrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Membrii fondatori raman acolo, in acte. Acum, dupa ce v-ati infiintat ong-ul, daca unul din membrii doreste sa nu mai activeze, mai intai trebui sa gasiti o alta persoana care sa depune cerere de adeziune la ong si comitetul director aproba primirea persoanei ca membru cu drepturi depline al ong. Se convoaca adunarea generala, inclusiv cu persoana care a devenit membru cu drept de vot, si se fac alegeri pentru noua structura de conducere. Apoi procesul verbal al adunarii generale se depune la judecatorie. Abia dupa aceea, daca unul dintre membri doreste sa se retraga si sa nu mai aiba calitatea de membru al ong, va depune in scris solicitarea.
Cititi in aceasta sectiune a forumului comentarii pe aceasta tema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces membru fondator PopescuDragos PopescuDragos Buna seara, Am infiintat cu ceva timp in urma asociatie club sportiv, iar la momentul infiintarii eram 5 membrii fondatori. In urma cu aproximativ 2 ani unul ... (vezi toată discuția)
Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)
Retragere membru asociatie - atragere nou membru crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am o asociatie in care suntem 3 membri - ma intereseaza ca unul din membri sa iasa deci sa se retraga si sa intre unul nou - pentru a nu se ... (vezi toată discuția)