avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzarea intre persoane fizice simple(evaziune sau nu)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzarea intre persoane fizice simple(evaziune sau nu)

Buna ziua, am o mare nelamurire, deci sunt tot felu de sitea-uri unde iti poti vinde un obiect vechi, un telefon, un cauciuc de masina, un televizor altor oameni, sunt piete de vechituri unde nu se da bon, sunt piete de masini, deci in urma acestor exemple vreau sa stiu daca veniturile din astfel.de vanzari constituie evaziune fiscala pt ca desfasori o.activitate de comert ??? Am inteles ca este o portita a legii a legii prin care e permis sa iti vinzi obiectele vechi fara a fi tras la raspundere de politia economica, as vrea sa ma ajutati.sa imi spuneti acea lege articol care permite vanzarea intre persoana fizice obisnuite si care este limita sumelor din.vanzari sau alte conditii pt a nu se considera evaziune
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:43, 3 Noiembrie 2016
Pentru ce ati exemplificat la inceput, nu e evaziune dar cand cineva vinde si iar vinde cica un cauciuc sau un telefon si daca stai sa le numeri vezi ca nu e un singur cauciuc ci ajung la 20 de cauciucuri. Si tot asa. Aici nu va invatam cum sa fentati legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari pt. mijloc fix/obiect inventar/consumabil cristian_conea cristian_conea sunt titular intrepr.individ.si conduc contabilitatea in partida simpla. as dori sa ma pun la punct cu inregistrarile ce trebuiesc facute pt. mijloc fix / ... (vezi toată discuția)
Consignatie nefis nefis buna ziua vreau sa deschid o discutie despre magazinele tip CONSIGNATIE. credeti ca perioada de CRIZA ar putea fi un motiv pentru dezvoltarea acestei ... (vezi toată discuția)
Vinzarea imobilelor este act de comert conform codului comercial? diba diba Buna seara In ultimul timp se discuta foarte mult pe tema activitatilor de vinzare a imobilelor, in special a constructiilor noi. Dupa cite am inteles eu ... (vezi toată discuția)