avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Plati pe firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Plati pe firma

De 2 luni am infiintat un S.R.L si as vrea sa stiu cat platesc tva si impozit pe venit. Firma inca nu are activitate, de zilele viitoare o sa aiba.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:34, 3 Noiembrie 2016
Veti plati impozitul 3% (daca nu aveti salariati) pe venitul inregistrat de microintreprindere in trimestrul respectiv indiferent daca a fost incasat sau nu iar la tva (daca ati optat sa fiti platitor de tva) asta nu e o valoare fixa. Se completeaza doua registre cu vanzarile si cumpararile pe firma si de acolo luati valori si completati declaratia 300 pentru decontul de tva pe care o depuneti tot la primestru ca si declaratia 100 pentru impozitul pe venit. Tot pentru cazul cand sunteti inregistrat ca platitor de tva, veti depune si declaratia 394 tot la trimestru.
De la 1 ianuarie 2017 aceste trei declaratii le veti depune doar pe internet folosind semnatura electronica.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte contabile firma platitoare de tva cu zero activitate mircea.nedelcu mircea.nedelcu Buna ziua, Am un SRL platitor de TVA. Nu am nici o activitate pe aceasta firma dar vreau sa o tin activa cateva luni, cand voi avea timp sa incep ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite filipbusuioc filipbusuioc buna seara.va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate,am depus actele pt infiintarea unui SRL si nu stiu care vor fi taxele si impozitele ce vor trebui ... (vezi toată discuția)
Ong - declaratii vladbobo vladbobo Buna ziua, Am infintat un ONG platitor de tva si as dori sa aflu ce declaratii vor trebui completate si conform carui Ordin se fac inregistrarile ... (vezi toată discuția)