avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sesizarea comisiei de disciplina
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sesizarea comisiei de disciplina

Buna ziua! O persoana aduce acuzatii grave la adresa unui functionar public dar nu se adreseaza direct comisiei de disciplina ci directorului institutiei, printr-o reclamatie scrisa, invocand faptul ca are martori si cerand sa se ia masuri impotriva functionarului respectiv. In acest caz, directorul poate sau chiar trebuie sa sesizeze, in scris comisia de disciplina? Acest aspect nu e prevazut in HG 1344 din 2007. Va rog sa-mi spuneti exact cum trebuie sa procedeze directorul institutiei! Daca se poate, va rog, precizati si temeiul legal! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela CHIRAZOF , Avocat 15:45, 3 Noiembrie 2016
Potrivit art. 79 alin. (5) din Legea 188/1999 actualizata, modul de constituire, organizare si functionare a comisiilor de disciplina, precum si componenta, atributiile, modul de sesizare si procedura de lucru ale acestora se stabilesc prin hotarare a Guvernului, la propunerea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Conform art. 27alin. (2) teza I din Hotarare nr. 1344/2007 privind normele de organizare si functionare a comisiilor de disciplina, sesizarea se depune la registratura autorităţii sau instituţiei publice în cadrul căreia funcţionarul public îşi desfăşoară activitatea, respectiv la registratura autorităţii ori instituţiei publice la nivelul căreia este constituită comisia de disciplină competentă potrivit prezentei hotărâri.
In concluzie, consider ca odata inregistrata sesizarea la registratura autorităţii sau instituţiei publice, aceasta va fi inaintata pentru solutionare comisiei de disciplina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca comisia de disciplina este neconstitutionala, cum poate ... VivieneV VivieneV Daca comisia de disciplina este neconstitutionala, cum poate fi sanctionat un functionar public? (vezi toată discuția)
Sesizare comisie disciplina Darius M Darius M comisia de disciplina poate fi sesizata de catre cineva din afara institutiei? de catre un nemultumit de activitatea unui functionar? (vezi toată discuția)
Comisie de disciplina aricici aricici Dupa parerea dvs, un functionar public are dreptul sa-si reclame seful la comisia de disciplina, sau ar trebui sa se adreseze instantei ? conflictul consta in ... (vezi toată discuția)