avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONSTRUCTIILE IN STARE DE RUINA NU NECESITA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONSTRUCTIILE IN STARE DE RUINA NU NECESITA CERTIFICAT DE PERFORMANTA ENERGETICA

Constructiile in stare de ruina nu necesita certificat de performanta energetica. Auditorul energetic trebuie sa emita o nota de constare care are urmatorul format.

NOTA DE CONSTATARE

La solicitarea dlui. .... pentru emiterea unui certificat de performanta energetica aferent imobil situat ......, in vederea vanzarii acestuia , am efectuat in teren analiza dpdv energetic.
Am constatat ca respectivele cladiri, respectiv corpurile C1,C2,C3 nu sunt prevazute cu sisteme de incalzire, iluminat si apa menajera, fiind in stare avansata de degradare, improprii pentru utilizare. In acest sens sunt anexate foto.
I) Cladiri exceptate implicit de lege
Cladiri pentru care nu se poate elibera un Certificat, sunt cele de la care lipseste consumul de energie pentru asigurarea confortului interior ( de exemplu, o constructie cu destinatia de depozit, care nu are instalatii pentru incalzire si apa calda menagera).

Conform legii 372/2005:
'' 1. cladire- ansamblu de spatii cu functiuni precizate, delimitat de elementele de constructie care alcatuiesc anvelopa cladirii, inclusiv instalatiile aferente acesteia, in care energia este utlizata pentru asigurarea confortului interior.''

coroborat cu

Art.18- (1) Certificatul de performanta energetica, denumit in continuare certificat, se elaboreaza pentru :
a) categoriile de cladiri prevazute la art. 6 alin.(1) si unitatile acestora, care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse renovarilor majore;

coroborat cu

Art.6- (1) Prin metodologie se stabilesc cerintele minime de performanta energetica a cladirilor, denumite in continuare cerinte, si se aplica diferentiat pentru diferite categorii de cladiri, atat pentru cladirile noi, cat si pentru cladirile existente, dupa cum urmeaza:

a) locuinte unifamiliale;
b) blocuri de locuinte;
c) birouri;
d) cladiri de invatamant;
e) spitale;
f) hoteluri si restaurante
g) constructii destinate activitatilor sportive;
h) cladiri pentru servicii de comert;
i) alte tipuri de cladiri consumatoare de energie.

se constata ca aceste constructii au caracter de cladire in care energia NU este utilizata pentru asigurarea confortului interior. ( in sensul art. 3 alin. 1)

de nu se incadreaza la art. 6 alin ( 1) litera i) si in consecinta nu se poate elibera Certificat Energetic pentru aceste cladiri.

Constatarile au fost facute in urma solicitarii pe care am primit-o de la ...... in calitate de proprietar, in vederea eleaborarii unui Certificate de performanta energetica.

S-a intocmit prezenta Nota intrucat legislatia in vigoare si constatarile la fata locului imi interzic sa elebaorez Certificat de performanata energetica pentru aceste cladiri.

Se trece orasul si data

Auditor energetic pentru cladiri
Ing.

Se adauga pozele de la fata locului cu semnatura si stampila auditorului energetic

Alte discuții în legătură

Este nevoie de certificat energetic la o ruina? ricaramurica100 ricaramurica100 Eu am o fosta casa de locuit si o fosta moare, din care au ramas doar zidurile. In cazul acesta de ce mai este nevoie de certificat energeti, daca eu nu consum ... (vezi toată discuția)
Certificat energetic - ruina brisc_jr brisc_jr Tranzactia unui imobil la notar este conditionata de obtinerea certificatului energetic. Daca este vorba despre o ruina, o constructie veche, degradata (fara ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatia de proprietari just_me26 just_me26 buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari deci 40 apartamente, in data de 15 iunie 2011 ni s-a spus de catre sefa de scara ca s-a vorbit cu o ... (vezi toată discuția)