avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Concediu de odihnă
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Concediu de odihnă

Bună ziua, sunt învățătoare, iar prin lege știu că am 62 zile libere, concediu de odihnă. În anul școlar 2016/2017 sunt 79 zile de vacanță, asta înseamnă că în 17 zile trebuie să fiu în activitate. Ieri în ședință d-na director a dat graficul pentru planificarea concediului, am încercuit 62 de zilele în care doresc concediul, rămânând 17 zile de vacanță în care voi fi în activitate. Văzând planificarea, a zis că nu-mi aprobă, pentru că în timpul vacanței de vară, 5 zile de lucru sunt obligatorii. (În acele 5 zile nu facem nimic doar păzim școala)
Întrebarea mea este: Poate d-na director să nu-mi aprobe calendarul de concediu de odihnă pe care am planificat-o eu?
Dacă zilele de concediu îmi acoperă zilele de vacanță de vară, poate să mă oblige să merg la școală?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri, o zi bună.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 4 Noiembrie 2016
jutkaenyedi a scris:

....
Întrebarea mea este: Poate d-na director să nu-mi aprobe calendarul de concediu de odihnă pe care am planificat-o eu?
Dacă zilele de concediu îmi acoperă zilele de vacanță de vară, poate să mă oblige să merg la școală?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri, o zi bună.



Ordin 5559/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ, publicat în Monitorul Oficial nr. 723 din 13.10.2011 - Anexa NORME METODOLOGICE privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ

Art. 9. Programarea concediilor de odihnă se face la începutul anului şcolar sau universitar de către consiliul de administraţie sau de către senatul universităţii.
Perioadele de efectuare a concediului de odihnă pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de consiliul de administraţie sau de senatul universităţii, în funcţie de interesul învăţământului şi al celui în cauză.

Nu puteti fi obligata sa munciti , dar in cazuri justificate, conducerea instituţiei de învăţământ poate întrerupe concediul legal, persoanele în cauză urmând a fi remunerate pentru munca depusă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cadru didactic mmarinica mmarinica sunt cadru didactic la o gradinita cu program prelungit, si datorita faptului ca sunt copii in tot cursul anului, exceptie luna august luna de curatenie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o intrebare, imi pot lua concediu de odihna ca profesor ... Roxana Borcanescu Roxana Borcanescu Buna ziua! O intrebare, imi pot lua concediu de odihna ca profesor in afara perioadelor in care elevii sunt in vacanta? Daca da, in ce conditii? Iar daca ... (vezi toată discuția)
Durata concediului de odihna doichitahorescu doichitahorescu Care este durata concediului de odihna a cadrelor didactice incadrate in cluburile si palatele copiilor? Este o diferenta intre cadrele didactice din palatele ... (vezi toată discuția)