avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat vs. contract inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat vs. contract inchiriere apartament


Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON .
Acum , un coleg de serviciu m-a invatat sa fac contract de comodat pentru ca asa pot sa-i dau afara mult mai usor , dupa prima luna de neplata chirie si utilitati.
E adevarat ? Ca eu acum suflu si-n iaurt.

Deci , cum se reziliaza contractul de comodat? Si daca chiriasul nu vrea sa plece ,ce posibilitati am?
Cel mai recent răspuns: adnlv , utilizator 07:28, 1 Octombrie 2018
comodat cu incheiere de data certa are titlu executoriu, iar daca inserezi daune cominatorii, asa zisul "chirias" pleaca a doua zi --
sfatul dvs e mai mult unul de natura legala, nicidecum practica


trandafir2 a scris:

Nu puteti sa chemati politia in caz de neplata sau refuz eliberare locuinta. Asa cum vi s-a explicat si mai sus, cine va invatat ca cel mai bun ar fi contractul de comodat in loc de contract de inchiriere, v-a invatat gresit. Corect este sa faceti contract de inchiriere, inregistrat la financiar (pentru ca astfel devine titlu executoriu pentru plata chiriei), iar in caz de alte neintelegeri, cum ar fi refuzul de a parasi locuinta, se poate recurge la procedura speciala a evacuarii din imobilele folosite sau ocupate fara drept.

Problema dvs. este una banala si frecventa, se intampla des, iar asa zisii chiriasi abuzeaza cu intentie, de lipsa de informare a proprietarilor, de lipsa lor de timp dedicat acestor probleme, samd. Important este sa stiti sa va alegeti chiriasii, sa vedeti daca au loc de munca, de cat timp au loc de munca, pentru ca mai apoi sa va puteti indrepta impotriva lor pe calea executarii silite. Nu este o treaba usoara, insa cu putina informare o puteti depasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și ... uncetatean uncetatean Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și face și dezastru și este trecut de 1 Decembrie, cum îl dai afara? (vezi toată discuția)
Contractul de comodat imobil - titlu executoriu? Geo3582 Geo3582 Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)