avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru ANAF

Buna seara!
Ma puteti ajuta cu o opinie in urmatoarea speta: o persoana juridica are sechestru pus de Anaf pt neplata datorii BS. O banca a aprobat o facilitate de credit pt finantarea acestor datorii, iar printr-o adresa s-a solicitat o ridicare provizorie a sechestrului pt a se putea pune ipoteca valabila. Anaf-ul a fost ft categoric si a respins orice colaborare in acest sens. Op conditionat nu se poate face, iar ca sa se puna o ipoteca valabila peste sechestru anaf, ipoteca rang 2 ne izbim de legistatia de mai jos:

Codul de procedura fiscala

Art.213

Art 10 si art 11
(10) în cazul înființării sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile, un exemplar al procesului-verbal întocmit de organul de executare silită se comunică pentru notare Biroului de carte funciară.

(11) Notarea potrivit alin. (10) face opozabil sechestrul tuturor acelora care, după notare, vor dobândi vreun drept asupra imobilului respectiv. Actele de dispoziție ce ar interveni ulterior notării prevăzute la alin. (10) sunt lovite de nulitate absolută.

Cum poate sa obtina banca siguranta din partea clientului de la ipoteca , plata pana la ridicarea sechestrului? Sunt cateva zile in care ipoteca se poate declara nula si clientul poate vinde imobilul...

Alte discuții în legătură

Ipoteca imobil+ sechestru asigurator imobil ektcib ektcib buna ziua, am un contract de executie lucrari care este garantat cu un contract de ipoteca de \"grad I, precum si interdictia de instrainare, grevare si ... (vezi toată discuția)
Instituirea unei ipoteci asupra unui imobil sechestrat amyamy amyamy As vrea sa va cer parerea cu privire la urmatoarea situatie: Am un imobil asupra caruia este instituit un sechestru asigurator inscris in cartea funciara pana ... (vezi toată discuția)
Ipoteca conventionala - peste care anaf a pus sechestru asigurator fany22 fany22 Buna ziua, Am imprumutat o soc. com cu o suma, iar administratorii mi-au garantat cu 1 teren, am facut contract de imprumut cu garantie imobiliara pe ... (vezi toată discuția)