avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract prestari servicii

va salut,imi puteti spune in cazul unui contract(conventie civila) intre o societate si o p.f.(nu p.f.a.) cum sunt platit? prin dispozitie de plata sau stat de plata?
acest contract se inregistreaza la finante? trebuie sa cer o decizie de impunere?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:06, 30 August 2009
onventia civila se inregistreaza la angajator care are obligatia de a vira impozitul in cota de 16% iar plata se face prin stat de plata, sumele reprezentind venituri din activitati independente supuse impozitarii si trecute in fiosa de impunere
pentru o copie a deciziei de impunere unde ma adresez? imi trebuie pt dosar indemnizatie crestere copil in legatura cu acest contract prestari servicii
Solicitati la administratia financiara de care apartineti o adeverinta a veniturilor obtinute
Beneficiarul serviciilor prestate va va da o adeverinta (ATENTIE! este document tipizat) cu veniturile nete obtinute in ultimele 12 luni care este documentul in baza caruia obtii concediul pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani.

Daca mai ai si alte venituri acestea se cumuleaza.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit conventie civila gab. gab. imi puteti spune daca trebui sa inregisrez un contract de prestari servicii intre o s.c. si o p. f.(nu p.f.a.) la finante? de unde iau decizia de impunere? (vezi toată discuția)
Venituri independente pentru ccc Darr Darr Buna ziua ! Am depus dosarul pentru indemnizatie si nu imi sunt luate in calcul toate veniturile. Este vorba despre veniturile obtinute in baza unei conventii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc si alte venituri NICOL31 NICOL31 SUNT IN CONCEDIU CRESTERE COPIL;POT INCHEIA IN ACEASTA PERIOADA UN CONTRACT DE PRESTARI SERVICII SAU SA-MI DESCHID UN P.F.? (vezi toată discuția)