avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venit conventie civila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venit conventie civila

imi puteti spune daca trebui sa inregisrez un contract de prestari servicii intre o s.c. si o p. f.(nu p.f.a.) la finante? de unde iau decizia de impunere?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:25, 10 Septembrie 2009
Da, trebuie sa inregistrati contractul la finante. Societatea va plati impozit de 10 % din val. contractului, iar p.f. va plati 6%. Va trebui sa eliberati o adeverinta din care sa rezulte ca p.f. a incasat de la s.c. suma de ........ si ca s.c. a platit impozitul de 10%(conform c......nr....../din data de.........), urmand ca la inceputul anului viitor p.f. sa plateasca diferenta de 6 %. Decizia de impunere o primiti in cel mai fericit caz la jumatatea anului viitor.:D

Consilier juridic,
Trufin Mariana :luck:
gab. a scris:

imi puteti spune daca trebui sa inregisrez un contract de prestari servicii intre o s.c. si o p. f.(nu p.f.a.) la finante? de unde iau decizia de impunere?


Contractul/Conventia de prestari servicii se incheie in doua exemplare cate unul/una pentru fiecare parte se semneaza (la SC se si stampileaza), dar nu trebuie depusa la Administratia Finantelor Publice.

Lunar, SC retine si vireaza la stat impozitul pe venit si, de asemenea, il declara prin declaratia 100. La sfarsitul anului depune decaratia 205 cu totatul veniturilor si impozitului retinut si da prestatorului de servicii o adeverinta similara pe care acesta o foloseste pentru declaratia de venit global, 200.

In baza acestor date Administratia Finantelor Publice intocmeste decizia de impunere pe care o trimite prin posta persoanei fizice.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
Iulian MANEA, Contabil
ups.. chiar nu trebuie inregistrat la finante? atunci in ce baza vireaza SC impozitul pe acest contract?
grace_r a scris:

ups.. chiar nu trebuie inregistrat la finante? atunci in ce baza vireaza SC impozitul pe acest contract?



Nu-i asa? UPS.....#-o Felicitari colega ! Si cand te gandesti ca nu suntem contabili....
Si de ce, ma rog, daca nu sunteti contabili ar trebui sa stiti mai putine?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii gab. gab. va salut,imi puteti spune in cazul unui contract(conventie civila) intre o societate si o p.f.(nu p.f.a.) cum sunt platit? prin dispozitie de plata sau stat ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii gab. gab. va rog sa-mi spuneti daca pe langa cei 16% si cei 5,2 % care merg la finante si sanatate in numele meu, in cazul unui contract de prestari servicii dintre o ... (vezi toată discuția)
Baza legala efectuare traduceri alinda2 alinda2 Buna ziua. Posed autorizatia de traducator eliberata de Ministerul Justitiei in anul 2000, insa am lucrat in domeniu doar pe baza de contract de munca (adica ... (vezi toată discuția)