avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de prestari servicii

va rog sa-mi spuneti daca pe langa cei 16% si cei 5,2 % care merg la finante si sanatate in numele meu, in cazul unui contract de prestari servicii dintre o societate si o p.f.(nu p.f.a.) mai merg din partea societatii cota de 5,5% tot pt sanatate
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:52, 29 August 2009
In cazul contractelor (conventiilor) de prestari servicii incheiate pe Cod Civil cu o persoana fizica beneficiarul serviciilor are obligatia sa retina si sa vireze o cota de 10% sub forma de impozit.

Prestatorul serviciilor are obligatia dupa depunerea declaratiei anuale de venit global sa declare si sa vireze diferenta de 6% si, de asemenea, numai in cazul in care nu a platit din alte surse (salarii, PFA, etc.), cota de 5,5% contributie personala la asigurarile de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii gab. gab. va salut,imi puteti spune in cazul unui contract(conventie civila) intre o societate si o p.f.(nu p.f.a.) cum sunt platit? prin dispozitie de plata sau stat ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit conventie civila gab. gab. imi puteti spune daca trebui sa inregisrez un contract de prestari servicii intre o s.c. si o p. f.(nu p.f.a.) la finante? de unde iau decizia de impunere? (vezi toată discuția)
Contabilii autorizati si retinerea la sursa! Herra_ Herra_ o problema care inca nu imi este clara: PFA cu conventie civila pe partea de contabilitate si IRU angajat cu CIM 4 ore/ luna la aceleasi societati Este o ... (vezi toată discuția)