avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Latrat de caine in apartament la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Latrat de caine in apartament la bloc

Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema deranjanta de cativa ani de zile. Locuiesc la etajul 1 al unui bloc, iar vecinul de la parter are un caine care latra cand acesta nu este acasa. Am incercat sa discut cu el, sa-i explic macar sa-l mute in sufragerie si nu in dormitor, dar a inceput sa ma injure. Am depus la sectia de politie o sesizare, in urma careia am primit un raspuns ca s-au luat masuri, e inutil sa mentionez ca situatia nu s-a ameliorat. Vecinul a inceput sa se laude la seful de asociatie cu care este prieten ca cei de la politie l-au inteles si ca nu am ce sa fac decat sa accept. Va rog sa ma sfatuiti cum pot proceda in aceasta situatie, ce cai legale am. Sunt exasperata de acest latrat, mai ales in timpul noptii. Ma simt prizoniera in propriul apartament.Va multumesc anticipat!
Cam atat puteti face :
www.avocatnet.ro/content/for...
Reveniti cu sesizarea catre politie, catre primar sau la presa. Trimiteti sesizarile pe adresele de email ale acestora si cu siguranta cel vizat nu va mai fi la fel de sigur si laudaros.
Buna ziua! Revin cu următoarele precizări pentru a ajuta și alte persoane care experimentează aceleași lucruri. După alte doua reclamații la secția de poliție, a venit un polițist Săptămâna trecută. Am expus din nou situația, a discutat și cu președintele de asociație care avea habar de situația deranjanta. In urma discuției, am aflat ca exista o hotărâre a consiliului local al orașului Constanta, 184/2013 prin care se interzice deținerea animalelor de companie fără acordul vecinilor de la etajul respectiv cât și cei de deasupra. Acum așteptăm măsurile legale.
Pentru persoanele care se confrunta cu o situație similară, verificați dacă exista o asemenea hotărâre și in cazul dumneavoastră.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Zilele trecute am vazut 2 anunturi pe Facebook, care mi s-au parut de un mare ajutor pentru persoanele care sunt deranjate de vecinii care poseda in apartament catei. Si eu ma numar printe, desi iubesc aceste creaturi ale universului, ele nu au nici-o vina ca cineva, o creatura umana egoista este stapan pe libertatea lor.
Sa revin, primul anunt cu titlul: Operatiunea cocosul cantator spune cam asa: Daca in termen de doua zile nu sacrificati cocosul sau sa-i schimbati locatia, vom fi nevoiti sa apelam la politie pentru pastrarea linistii publice. Nu se poate ca in timpul noptii orele 00.00, 4.00, 5.00, 6.00, 7.00 sa fim treziti de cantecul cocosului.
Acum replica detinatorului cocosului : Operatiunea cocosul meu: Cand disppar toti canii din bloc, am sa tai si eu cocosul meu.

Daca este legal sa detii un caine la bloc, de ce sa nu fie legl sa ai si un cocos? porc, vaca sau mai stiu eu ce animal?

O seara buna

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Romania nu aveti nici cea mai mica sansa sa obtineti ceva pe cale legala. Tot ce este in legi e pura teorie si nu se aplica in viata de zi cu zi. Eu as face in felul urmator: as inregistra latratul cainelui si as pune 24 din 24 de ore sa "latre" si cand vecinul e acasa. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Acord vecini animal de companie decs decs Buna ziua, Locuiesc la bloc, in sectorul 4. Imi puteti spune, va rog, daca este necesar acordul vecinilor pentru un animal de companie (caine de talie ... (vezi toată discuția)