avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cerere de reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cerere de reabilitare

buna ziua.va rog sa imi raspundeti daca mai e necesara formularea unei cereri de reabilitare daca o sentinta penala data in 2007 luna a4-a in baza art.78 al.2 din o.u.g nr.195/2002 cu aplic.art.74 lit.c, art.76 lit.e, c.p condamna inculpatul la 4 luni inchisoare.
in baza art.293 al.1 cp cu aplic.art.74 lit.c, art.76 lit.e, condamna inculpatul la 2 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals privind identitatea.
in baza art.33 lit.a, art.34 lit.b cp, contopeste pedepsele aplicate in pedeapsa cea mai grea de 4 luni inchisoare.
in baza art.71 cp, interzice inculpatului exercitiul drepturilor prev.de art.64 lit.a-c cp, pe durata pedepsei.
in baza art.81 cp dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata termenului de incercare de 2 ani si 4 luni,stabilit conf.art.82cp.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:41, 5 Septembrie 2009
In aceasta situatie, in care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei in baza art 81 CP, reabilitarea opereaza la sfarsitul termenului de incercare.Este reabilitare de drept si deci nu trebuie cerere catre Judecatorie Iar termenul de incercare curge de la executarea pedepsei de 4 luni, deci dupa calculele mele mai are 4 luni pana la reabilitare.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Multumesc ptr.raspuns d-nul avocat, dar sentinta sa dat in 18.04.2007,deci pana in 18.04.2009 sunt doi ani si s-ar prescrie in 18.08.2009.corect sau nu?
Calculul dvs este corect
multumesc.
buna seara.am deschis subiectul cu cererea de reabilitare acum cateva zile.persoana in cauza a mers sa isi elibereze un cazier judiciar, in ideea ca e sters,adica cuirat si a avut surpriza sa constate ca exxista condamnarea pe el.dupa raspunsurilwe d-voastra e reabilitare de drept si nu e nevoie de cerere la judecatorie.va rofg da-timi un model de cerere de reabilitare de drept.astept raspuns urgent.

Alte discuții în legătură

Hotarare ralu_k23 ralu_k23 Buna ziua,revenind la situatia pe care am prezentat-o: Va rog sa-mi explicati exact ce presupune aceasta hotarare?am de executat 6 luni insa daca in perioada ... (vezi toată discuția)
Interpretare sentinta penala miruna38 miruna38 Buna ziua , Trebuie sa completez un formular pentru verisoara mea,in limba engleza,pentru o aplicatie in strainatate. Acest formular,contine o intrebare ... (vezi toată discuția)
Cand pot sustine examen pentru redobandirea permisului de conducere? robertsol robertsol buna seara, am o nelamurire si as avea o deosebita stima sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: in data de 20.06.2009, am fost prins conducand sub ... (vezi toată discuția)