avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Reinnoire autorizatie vanzare produse accizabile
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Reinnoire autorizatie vanzare produse accizabile

Buna ziua
Nu m-am mai ocupat pana cum de asa ceva si e ceva nou pt mine.
Avem pe firma autoriztie pt produse accizabile , dar am primit email de la sef ca trebuie reiinoita. Din cate imi amintesc, cu ani in urma, vama a eliberat aceasta autorizatie. La ce institutie ar trebui sa ma informez cu privire la documentatie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:36, 8 Noiembrie 2016
La autoritatea vamală teritorială în raza căreia aveți sediul social.
Potrivit ordinului 1850/ 17.06.2016 pentru aprobarea procedurii de înregistrare a activităţii de distribuţie şi comercializare angro de băuturi alcoolice şi/sau tutun prelucrat, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare, publicat în M.O. 471/24.06.2016 :
"ART. 7
(1) Operatorii economici care deţin atestate valabile, emise anterior prezentului ordin, au la
dispoziţie un termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin să depună la
autoritatea competentă o nouă cerere de înregistrare şi documentele aferente, potrivit prezentului
ordin.
(2) La expirarea termenului prevăzut la alin. (1), atestatele emise anterior îşi pierd valabilitatea."

Procedura de înregistrare a activităţii de distribuţie şi comercializare angro, cu sau fără depozitare, de băuturi alcoolice şi/sau tutun prelucrat a fost modificată de art. II din ordinul 2329/5.08.2016 publicat în M.O.626/16.08.2016.

-ordin 1850/2016:
[ link extern ]
-procedura:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accizarea tutunului produs in tara in cazul in care se doreste comercializarea sub forma de tutun vrac, ambalat la diferite gramaje. Conrad Conrad Nu reusesc sub nici o forma sa obtin informatii exacte in legatura cu accizarea tutunului. Situatia este urmatoarea: Producatorul X are o productie de x ... (vezi toată discuția)
Autorizatii speciale prest prest Buna ziua. O societate comerciala vrea sa vanda tutun vrac.Pt.aceasta este nevoie de autorizatii speciale sau numai de inregistrarea obectului de activitate ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu informatii privind distribuirea unor vinuri DIANACIOBANU DIANACIOBANU buna ziua!impreuna cu un prieten as dori sa distribuim din Italia in Romania niste vinuri, cafea si alimente,...am inteles de la el , ca e vb de taxa de ... (vezi toată discuția)