avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Diferenta de plata la taxa in constructii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Diferenta de plata la taxa in constructii

In 2006 a fost achitata o taxa partiala , in 2014 a fost receptionata casa ,iar acum diferenta pentru taxa in constructii cum se v-a calcula .? 0,5% LA valoarea imobilului fara TVA ? Multumesc pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: Annacska , utilizator 15:08, 9 Noiembrie 2016
Da, la valoarea autorizată a lucrărilor fără TVA.
Cod fiscal, art.474, alin 5
[ link extern ]
(5) Taxa pentru eliberarea unei autorizații de construire pentru o clădire rezidențială sau clădire-anexă este egală cu 0,5% din valoarea autorizată a lucrărilor de construcții.

din norme
[ link extern ]
141. În aplicarea art. 474 alin. (5) - (16) din Codul fiscal se stabilesc următoarele reguli:

a) Pentru eliberarea autorizației de construire, în cazul unei clădiri rezidențiale, atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice solicitante datorează o taxă, reprezentând 0,5% din valoarea de proiect declarată în cererea pentru eliberarea autorizației, în conformitate cu proiectul prezentat, în condițiile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, valoare care include instalațiile aferente și nu include T.V.A.
0,5% este valabil si pentru cei care am platit o parte din taxa de constructii care atunci a fost 0,7% si acum platim diferenta dupa receptje ?
De sigur s-au calculat si penalitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizarea taxei de autorizatie construictie imasammy2011 imasammy2011 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: In data de 06,08,2016 mi s-a completat declaratia privind valoarea reala a lucrarilor executate in baza ... (vezi toată discuția)
Formula calcul taxa autorizatie de construire crinarug crinarug Astazi am primit de la un inspector al unei primarii din Bucuresti, urmatoarea formula de calcul pentru determinarea taxei pentru autorizatia de construire ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor afarcas afarcas Buna ziua. Imi poate spune cineva care este taxa pentru procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor intocmit de primarie? Mi s-a spus ca e un anumit ... (vezi toată discuția)