avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate

Daca intru in concediu de maternitate dar in ultimele 3 luni am fost in concediu medical, cand se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate (85%din sal brut) se iau in calcul lunile in care veniturile brute au fost generate in urma concediului medical, sau sunt alese 6luni consecutive in care am avut venituri normale?
Cel mai recent răspuns: Cristina.me , utilizator 09:18, 11 Noiembrie 2016
Se ia in calcul indemnizatia pentru concediu de maternitate.

Pentru luna naşterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate.

Multumesc pentru rapiditate,dar nu cred ca m-am exprimat eu suficient de clar.
Va dau un exemplu cu cifre. In mod normal sa zicem ca am un venit brut de 5000 lei/luna, dar in ultimele 3 luni am avut concediu medical si venitul lunar brut a scazut la 4000 lei. Pt calcul concediu prenatal se calculeaza o medie a ultimelor 6 luni (5000*3+4000*3) si din suma aceasta 85% - dar este mentionat ca treb sa fie luni in care s-a platit stagiul de cotizatie la asigurari( in concediu medical parca aceste cotizatii nu se platesc) sau o sa imi ia cei 85% din venitul brut aferent pt 6luni din ultimele 12 luni (6*5000)
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical dupa ccc1 Dana-Ion Dana-Ion Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza concediul medical dupa CCC1. Sunt in urmatoarea situatie.: pe 28.08.2013 a incetat CCC1, iar dupa reluarea ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical luat imediat dupa ccc? orora orora Buna ziua, Ma intereseaza cum se calculeaza concediul medical cu cod 01 imediat dupa CIC. Se iau in calcul veniturile din indemnizatia de crestere copil ? ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia de ccc sandrastoicovici sandrastoicovici Buna ziua , am o nelamurire in ceea ce priveste indemnizatia de maternitate. In cazul in care in ultimele 12 luni lucrate , 3 dintre acestea sunt in concediu ... (vezi toată discuția)