avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stampila de la Haga pe o procura de a iesi cu copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stampila de la Haga pe o procura de a iesi cu copilul tau din tara

aseara ,o mama cu copilul sau a plecat din suceava spre aeroportul din bacau destinatia valencia,cind a aratat actele (biletul si procura de la sot) tipul de la aeroport ia spus ca nu poate sa paraseasca tara cu copilul ca nu are o asa zisa stampila de la Haga pe procura,mentionez ca este la a treia iesire si intrare din tara si cu aceleasi fel de acte.dupa mult plinset si rugaminti si explicatii catre acel individ a reusit sa se urce in zborul catre valencia dar numai dupa ce acel individ ia spus ca daca vrea sa paraseasca tara sa se duca la toaleta si sa lase ceva in cosul de gunoi de acolo ca altfel nu pleaca si saraca fata sa dus si a pus ultimii 20 euro care ii mai avea la ea .intrebarea mea este daca intradevar trebuie acea stampila sau asta a fost o inventie de-a lui ca sa obtina ceva banuti de cheltuiala pentru duminica.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 18:41, 30 August 2009
[ link extern ]
Respectivul "individ" caci altfel nu pot sa ii spun a pacalit-o efectiv. Procura notariala de parasire a tarii cu minorul nu trebuie apostilata fiindca ea este necesara pentru autoritatile romane , nu si pentru cele straine. Deci este necesara la iesirea , respectiv intrarea in Romania. V-am trimis site-ul oficial unde se explica conditiile necesare si ce documente trebuie apostilate!
B-)
multumesc pentru informatie dar nu am prea inteles.ea a facut procura in spania si de atunci a mai fost in tara de trei ori fara probleme.a nascut acolo in spaniadar este cetatean roman si ea si sotul ei deci pina la urma ii trebuia sau nu pe procura acea apostila de la haga?
Procura facuta in Spania la consulat ? Sau pur si simplu la un notar? Era tradusa si legalizata?
dupa cite stiu eu la un notar si era tradusa si legalizata
In cazul asta era necesara apostila!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila pe procura? stelianacorla stelianacorla Buna seara, fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ... (vezi toată discuția)
Procura spania meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Sora mea care este rezident in Spania i-a facut o procura generala mamei care locueste in Romania. Pentru a putea fi folosita trebuie sa contina ... (vezi toată discuția)
Legalizare traducere ana s ana s buna. am certificatul original al copilului nascut in Spania, legalizat cu apostila de la Haga la Tribunalul Superior de Justitie de la Valencia. am traducerea ... (vezi toată discuția)