avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Mai multe contracte de inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Mai multe contracte de inchiriere

Buna ziua !
O persoana fizica detine in proprietate doua apartamente situate in acelasi bloc.
As dori un raspuns calificat pentru urmatoarele intrebari :
1. Este legala intocmirea unui singur contract de inchiriere intre persoana fizica si o companie comerciala, obiectul inchirierii fiind cele doua apartamente?
2. In situatia in care este permis un singur contract pentru 2 proprietati , si daca persoana fizica are deja inregistrate la administratia financiara alte 4 contracte de inchiriere pentru alte proprietati se considera de catre fisc ca trebuie sa se treaca la declararea de venituri din activitati independente ( 5 contracte dar 6 proprietati ) sau se numara strict numarul de contracte inregistrate la fisc ?

Va multumesc anticipat ,
Cristian
Cel mai recent răspuns: cristian66 , utilizator 16:23, 16 Noiembrie 2016
Daca sunt 5 contracte, chiar daca sunt 6 proprietati, atunci nu trebuie sa tineti contabilitatea in sistem real.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit din venit regim hotelier hostel: pot să fac o microîntreprindere și să plătesc 3% la sfârșitul lunii, sau cum să procedez? svalentins svalentins Buna ziua. Doresc pe viitor sa închiriez camere in regim hotelier cu ziua sau sa închiriez un pat in camera cu 4 paturi . Locația este in sect 6 Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Plata cass 5,5% persoana fara serviciu si fara pensie trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Barbat 63 ani, neangajat, neiesit la pensie. Are venituri din cedarea folosintei bunurilor (inchiriere apartament). Trebuie sa plateasca CASS ... (vezi toată discuția)
Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)