avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... bagaj pierdut alitalia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

bagaj pierdut alitalia

buna seara
pe 24 alitalia mi-a pierdut bagajul
am efectuat o cursa Palermo - Roma - Otopeni iar la Roma am constatat ca bagajul (geanta 17 kg) nu a sosit cu mine
am facut o reclamatie la birou acolo , am mai asteptat 2 curse de la palermo la recomandarea domnisoareai care a spus ca e posibil sa vina cu urmatoarele , dar nu a venit
intr-un final a trebuit sa plec ca sa prinda legatura cu Otopeni
dupa ce am ajuns acasa am sunat in fiecare zi la call centerul alitalia , pe 26 mi-au spus ca este in roma si ca urmeaza sa fie trimis la otopeni
sun la otopeni la bagaje si cei de acolo nu stiau nimic despre asa ceva si ca au o gramada de probleme cu cei din roma
evident trec zile intregi si mereu acelasi raspuns de la otopeni (in roma nu mai avea sens sa sun din moment ce ma duceau cu zaharelu)
nici in momentul de fata nu se stie cu exactitate unde e
am cam ajuns la capatul rabdarii sincer

nu aveam lucruri de valoare foarte mare , chestii cu care orice tanar vine acasa dupa o vacanta la rude in italia : haine multe , aproape toate cosmeticele , bauturi ,aveam si ceva branza care sigur s-a stricat si diverse bunuri pe care nu o sa le pot cumpara de aici indiferent de suma pe care o voi primi (suveniriuri si diverse amintiri)asta ca sa nu mai zic de situatia creata : am ramas cu putine haine , a trebuit sa imi cumpar minimul de etc. plus factorul psihologic

as dori sa stiu dupa cat timp se pot cere despagubiri si la ce suma se ridica?
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
george1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei0241 , utilizator 21:12, 24 Decembrie 2009
Buna ziua,

Am incercat sa obtin aceasta indemnizatie, fara a ajunge la un proces, in urma caruia as putea ajunge la o rezolvare si peste 2 ani (din cate am auzit...)
Dar incompetenta Companiei Alitalia, m-a scos din sarite!
Am apelat la Protectia Consumatorului European la ECC ROMANIA, mi-au dat un numar de inregistrare pentru reclamatia facuta si au trimis dosarul la Roma insa mai am de asteptat 10 saptamani. Nu m-am lovit de asemenea neplaceri, insa as dori sa aflu mai multe informatii referitoare la un eventual proces european ( dupa cat timp se poate solutiona cazul si valoarea cheltuielilor de judecata ).
Va multumesc !

Tot cu Alitalia a patit'o si un amic de'al meu, Ieri a venit din Italia, insa bagajele nu au sosit. Se pare ca au ajuns astazi, insa i s'a spus ca trebuie sa le ridice din Otopeni, el fiind din CT. Intr'un caz asemanator, insa cu compania Lufthansa, stiu ca bagajele au fost aduse proprietarului acasa.
Exista vreo lege care sa oblige compania aeriana raspunzatoare de ratacirea temporara a bagajelor sa le aduca acasa proprietarului sau va trebui neaparat sa faca drumul Ct-Buc ptr a il ridica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bagaj pierdut alitalia Daniela Danila Daniela Danila Buna ziua, Pe 18 iulie 2010 m-am intors de la Roma la Bucuresti cu un zbor direct, iar bagajul meu a fost pierdut. Am facut reclamatie la Menzies, am dat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. fiului meu ... nelinenciu@yahoo.co nelinenciu@yahoo.co Buna ziua, Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. Fiului meu i s-a pierdut bagajul la Otopeni cursa fiind Otopeni -Londra escală si Islanda. A facut ... (vezi toată discuția)
Bagaj intarziat tarom alexandrab1 alexandrab1 Buna. Ma intorceam din Bangkok-Otopeni via Dubai. Zborul din Bangkok a plecat cu 4,5 ore intarziere incat am pierdut legatura, iar Compania aeriana ne-a ... (vezi toată discuția)